Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noutăţi şi informaţii despre ediţia a XII-a a Universităţii de Vară de Muzică Veche | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Cultură » Noutăţi şi informaţii despre ediţia a XII-a a Universităţii de Vară de Muzică Veche
Noutăţi şi informaţii despre ediţia a XII-a a Universităţii de Vară de Muzică Veche

Noutăţi şi informaţii despre ediţia a XII-a a Universităţii de Vară de Muzică Veche

Mai sunt locuri libere la cea de-a XII-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche, proiect organizat de Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia Cultura Nostra, care se desfăşoară între 7 şi 12 iulie, în Miercurea Ciuc! Cei interesaţi pot alege dintr-o gamă largă de 12 cursuri de măiestrie, în funcţie de pre-calificarea şi domeniul de interes. De altfel, în acest an au fost adăugate, pe lângă cursurile obişnuite şi foarte populare ale proiectului, două noutăţi: 1) cursul de orgă şi 2) cursul de cor şi dirijat coral. Numărul locurilor este limitat, aşa încât este recomandat să vă pronunţaţi intenţia de a participa cât mai curând posibil, prin intermediul datelor de contact afişate mai jos.

Printre cursurile de măiestrie, alături de cele două menţionate mai sus, se numără: Vioara barocă, Flautul oblic, Flautul drept, Clavecinul, Canto, Lăuta şi chitara, Viola da gamba şi violone, Percuţia, Formaţia de muzică renascentistă, Dansul renascentist şi Dansul baroc.

Ca discipline opţionale deschise tuturor studenţilor, se pot alege Formaţia de muzică renascentistă, Cursul comun de dansuri renascentiste şi Cursul de tehnica Alexander.

Participanţii îşi pot dezvolta abilităţile muzicale baroce şi renascentiste, precum şi modul de performanţă istorică autentică sub îndrumarea interpreţilor şi profesorilor de renume internaţional şi naţional, în conformitate cu tema din acest a Festivalului de Muzică Veche: „Moştenirea lui János Kájoni”.

Nu este o coincidenţă faptul că organizatorii lansează acum Cursul de Orgă, prin care este adus un omagiu constructorului de orgă şi organistului Kájoni, dar şi alte cursuri ce vor reflecta activitatea artistică şi ştiinţifică a polihistorului. Cursurile se desfăşoară în limbile maghiară, română, germană şi engleză, în unele cazuri putând fi solicitat chiar şi un interpret. La cursuri poate participa oricine cu vârsta minimă de 10 ani, cu pregătire muzicală şi experienţă instrumentală. Taxa de participare la Universitatea de Vară de Muzică Veche este: pentru studenţii activi, 250 lei/persoană/curs; pentru studenţii pasivi, care participă numai în calitate de observatori, 50 lei/persoană/curs; pentru elevii şi profesorii Liceului de Artă „István Nagy” (partener al proiectului), 100 lei/persoană/curs. Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Aplicarea pentru cursurile de măiestrie s-a încheiat, dar mai sunt locuri libere, care pot fi ocupate. Mai multe informaţii, la adresa de e-mail nyariegyetem@regizene.ro, la numerele de telefon + 40-266/37.20.44 şi + 40-0746/24.42.35, sau la adresa Bulevardul Timişoarei, nr. 4, Miercurea Ciuc. (Foto: Csiszer Szilárd)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.