3 Metode simple să faci rost de bani pentru o vacanță | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Societate » 3 Metode simple să faci rost de bani pentru o vacanță
3 Metode simple să faci rost de bani pentru o vacanță

3 Metode simple să faci rost de bani pentru o vacanță

Luna Iunie dă startul petrecerilor, vacanțelor la mare, la munte sau în străinătate. Este perioada din an când, așa cum se spune, lăsăm la o parte munca, grijile de zi cu zi și ne relaxăm. Însă ce facem în situația în care constatăm că ne-am dori să plecăm în vacanță dar bugetul nu ne permite?

Indiferent cât te-ai chinuit pe timpul anului să pui bani deoparte știind că va veni momentul plecării în vacanță, micile lucruri și situații neprevăzute ți-au pus mereu o piedică și nu te-au lăsate deloc să economisești.

Cum nu ai vrea să treacă vara pe lângă tine fără să profiți de concediu sau vacanță, iată câteva soluții salvatoare:

1) Creditul pe termen scurt

Știm că varianta creditului pentru vacanță este prea puțin adoptată de oameni, din diferite rațiuni și temeri. Însă trebuie să știi că există și anumite tipuri de credite extrem de avantajoase, cu dobânzi 0, unul dintre acestea fiind și creditul pe loc, https://www.creditfix.ro/creditpeloc, care nu numai că îți oferă suma de bani pe loc, dar te scutește și de plata dobânzii de care fuge toată lumea. În acest fel, vei avea suficienți bani cât să pleci liniștită în vacanță, fără să îți faci probleme că va trebui să returnezi o sumă mai mare.

2) Împrumutul la rude

Dacă ai o relație bună cu familia și știi că ai tăi te pot susține cu bani, atunci e foarte convenabil să te împrumuți la ei în loc să te încurci cu banca. Însă și aici pot fi destule inconveniente, de la morala pe care cu siguranță în decursul vieții ți-au ținut-o părinții în ceea ce privește economisirea și cheltuielile inutile, până la întrebări insistente despre unde mergi, cu cine, când, de ce și altele pe care ai vrea să le eviți. De aceea, trebuie să cântărești foarte bine situațiile și să vezi care este cea mai bună pentru tine. Există, desigur, și părinți care sunt mai mult decât săritori să își ajute copiii cu bani la nevoie, deci ai putea fi unul dintre cei fericiți.

3) Împrumutul la prieteni

Această variantă este mai practicată decât cea de împrumut la părinți, deoarece știi că prietenii nu te judecă niciodată. Cu toate acestea, împrumutul la prieteni poate fi și el riscant, deoarece, dacă nu ești un om de cuvânt și nu returnezi banii la timp, e posibil să pierzi o prietenie prețioasă. De cele mai multe ori, prieteniile se pot termina de la bani, fiind un subiect sensibil pentru mulți oameni, astfel că, trebuie să te gândești foarte bine dacă îți poți ține promisiunile față de prieteni, astfel încât să nu riști inutil relația cu aceștia.

Așadar, dacă vrei cu orice preț să nu lași luna Iunie să treacă fără să ai parte de un weekend sau o săptămână de vacanță și de relaxare, există alternative eficiente care să îți vină în ajutor. Totuși, depinde doar de tine cum vei reuși să îți gestionezi cheltuielile, astfel încât să ai parte și de distracție, și de plimbare, dar să reușești să dai banii înapoi ulterior.

Photo: Pexels.com

(Material publicitar)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.