Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Declarație 230 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Declarație 230

Declarație 230

Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit anual nu este o donație. Este alegerea dvs. despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ați virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în anul precedent. În cazul în care nu alegeți să susțineți o entitate non-profit anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Puteți susține ziarul Informația Harghitei prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei” până la 3,5% din impozitul datorat.

Mai jos veți găsi formularul 230 pe care îl puteți completa și depune la administrația fiscală de care aparțineți (la ghișeul instituției sau prin poștă, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu).

Dacă sunteți din județ, îl puteți aduce la sediul redacției sau ni-l puteți trimite prin poștă (Miercurea-Ciuc, str. Leliceni, nr. 45, jud. Harghita, cod poștal 530130). De asemenea, puteți depune personal formularul la ANAF (la ghișeul instituției sau prin poștă, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu).

Dacă aveți cont în Spațiul Privat Virtual, atunci puteți completa chestionarul on-line, cu următoarele date de completare:

  • cod de identificare fiscală a entității nonprofit: 13820150;
  • denumirea entității nonprofit: Fundatia Adevarul Harghitei;
  • cont bancar: RO91RZBR0000060001310583.

De asemenea, în cadrul formularului aveți opțiunea de a bifa distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani. Astfel, dacă vreți ca și la anul să ajutați ziarul nostru și să nu mai completați încă o dată formularul, atunci, la secțiunea II, punctul 2, bifați căsuța din dreptul „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.

Formularul 230