Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Câştigătorii fazei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă, ediţia a II-a | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Economic » Câştigătorii fazei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă, ediţia a II-a
Câştigătorii fazei judeţene a <i>Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă</i>, ediţia a II-a

Câştigătorii fazei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă, ediţia a II-a

Un număr de 12 elevi de la patru licee din judeţ au participat, vineri, la faza judeţeană a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă,ediţia a II-a, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). Scopul concursului este de a creşte „interesul tinerilor pentru domeniul financiar-contabil şi să îi încurajeze în alegerea unei cariere în acest domeniu, contribuind, astfel, la dezvoltarea unei baze solide de profesionişti pregătiţi să răspundă provocărilor viitorului”. Competiţia s-a adresat elevilor de liceu, din clasele a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activităţi economice, oferindu-le oportunitatea de a-şi demonstra şi dezvolta cunoştinţele teoretice şi aplicative”. La faza judeţeană a competiţiei au participat elevi de la: Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea-Ciuc, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Topliţa, Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” din Gheorgheni şi Liceul Tehnologic „Kós Karóly” din Odorheiu Secuiesc.

Preşedintele Filialei Harghita a CECCAR, Fülöp Árpád-Zoltán, a declarat că „rezultatele concursului au demonstrat că elevii au o pregătire foarte bună în acest domeniu”. Toate premiile şi menţiunile au fost obţinute de elevii de la Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea-Ciuc. Pe primul loc s-a situat Székely László, locul II – Márton Timea, locul III – Geréd Szabolcs, menţiuni – Juhász Rebeka şi Kelemen Csilla. Elevii care s-au clasat pe primele două locuri s-au calificat la faza naţională a concursului.

Preşedintele Filialei Harghita a CECCAR a remarcat şi „rezultatele deosebite” obţinute de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Topliţa, care au fost la 3-4 puncte în urma celor premiaţi. „Probabil că pentru anul viitor, văzând fiecare profesor coordonator care au fost modalităţile de punctaj şi modalitatea de desfăşurare a competiţiei, rezultatele vor fi şi mai strânse şi mai bune”, a spus Fülöp Árpád-Zoltán.

Acesta a mai arătat că, văzând rezolvarea testelor de către concurenţi, este de părere că orice birou de contabilitate ar fi dispus să-i angajeze pe elevii participanţi la competiţia de educaţie financiar-contabilă.

„Eu ca specialist m-am mirat, vă spun sincer. Eu am pregătit personal testele, atât la partea teoretică, cât şi practică. (…) M-a impresionat mai mult partea practică, pentru că în mod sigur orice birou de contabilitate ar fi dispus să angajeze aceşti elevi care au lucrat în mod excelent, inclusiv la cele mai grele probleme”, a conchis preşedintele Filialei Harghita a CECCAR. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.