Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Știai că lucrurile simple aduc fericirea? Ce trebuie să faci ca să fii mulțumit și relaxat? | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Știai că lucrurile simple aduc fericirea? Ce trebuie să faci ca să fii mulțumit și relaxat?
Știai că lucrurile simple aduc fericirea? Ce trebuie să faci ca să fii mulțumit și relaxat?

Știai că lucrurile simple aduc fericirea? Ce trebuie să faci ca să fii mulțumit și relaxat?

Tumultul vieții cotidiene în care intri zilnic ca într-un vârtej te face de multe ori să uiți de micile bucurii ale vieții. Programul încărcat, copiii energici, partenerul care uneori îți face reproșuri, toate aceste lucruri  tind să te transforme într-o persoană stresată și mereu nemulțumită.

Însă doar tu ești responsabil de modul în care gestionezi aceste situații stresante și de omul în care te transformă anii care trec!

Fericirea nu costă nimic! Trebuie doar să o găsești!

Psihologii și cercetătorii spun la unison că lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiți. Tocmai de aceea este important să pui preț pe bucuriile comune, să înveți să te bucuri de lucruri care țin de suflet și mai puțin de bani.

Iată ce trebuie să faci ca să ai parte de liniște și fericire interioară

  1. Trăiește clipa nu este doar o replică din filme! Este un sfat pe care ar trebui să îl urmezi. Ia lucrurile așa cum sunt, trăiește în prezent și bucură-te de ce ai în acest moment. Nu strica clipele frumoase de acum cu gânduri pline de temeri legate de viitor. Când vor apărea problemele care acum sunt doar în mintea ta, vei găsi, cu siguranță, o soluție.

 

  1. Fă din căminul tău o oază de liniște. Este important ca atunci când ajungi acasă să deschizi ușa cu bucurie. Să găsești un spațiu personal și confortabil care să îți dea o stare de bine. Un parchet clasic, ca cel pe care îl găsești pe site-ul  https://kulttur.ro/parchet-stratificat/, o canapea veselă și câteva cărți ar putea crea un spațiu potrivit pentru un cămin primitor. E bine să ai parte de răcoare vara și de căldură iarna. Confortul termic este extrem de important, pentru că  îți influențează starea de spirit. Intră și citește acest articol, în cazul în care ești interesat de încălzirea prin pardoseală. E reconfortant să mergi desculț iarna prin casă și să te încălzești.

 

  1. Alege un job care ți se potrivește! Este important să mergi la serviciu cu plăcere, să faci ceea ce îți place. Exact așa pornește ziua ta. Cu sunetul alarmei de la ceas și gândul că trebuie să te pregătești să mergi la birou. Dacă gândul acesta te face să pufnești, nu e tocmai bine! Pentru că la job petreci cel puțin 8 ore pe zi, iar dacă in cea mai mare parte a timpului ești nervos și nemulțumit, vei aduna destul de multe frustrări care te vor face nefericit. Mai bine renunță și caută ceva care să ți se potrivească.

 

  1. Ieși în oraș cu prietenii. Ieșirile cu gașca sunt de cele mai multe ori amuzante și reconfortante. Vei auzi multe povești, îți vei spune și tu ofurile și te vei trezi cu o stare de spirit foarte bună. Acel sentiment de “sunt atât de bucuros, deși nu am niciun motiv anume”. Și , de fapt, asta e fericirea.

 

  1. Fă sport! Mișcarea e bună atât pentru suflet cât și pentru minte. E mai greu până începi, dar apoi vei căuta timp și ocazii ca să mergi la alergat, de exemplu.

 

  1. Vorbește cu tine însuți! În fața oglinzii, în pat, în clipele de singurătate sau în cele de fericire. Fă ordine în gânduri, amintește-ți de visele tale și fii bun cu tine. Indiferent de greșelile din trecut ai în față viitorul. Un câmp deschis pe care poți construi ce vrei.

 

  1. Mergi la psiholog atunci când simți că ai o situație pe care nu o mai poți gestiona. Un specialist va ști să te îndrume și vei găsi luminița de la capătul tunelului. E important să cer ajutor atunci când nu te mai descurci. Nu înseamnă că ești slab. Din contră, înseamnă că nu te lași doborât și cauți soluții pentru a ieși din impas.

În final, trebuie să știi că fericirea depinde de tine! Este un sentiment diferit pentru fiecare în parte. Fericirea este zâmbetul unui copil, privirea plină de înțelesuri a persoanei iubite sau o rază de soare după o zi ploioasă. Fericirea este suflet! Nu se cumpără și nu se vinde. O întâlnești zilnic. Depinde de tine dacă o vezi sau dacă treci pe lângă ea morocănos!

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.