Mesaj de înțelegere, iubire, ascultare și speranță, lansat de prefectul Ion Proca și președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, în ajunul celei mai mari sărbători a creștinătății | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate » Mesaj de înțelegere, iubire, ascultare și speranță, lansat de prefectul Ion Proca și președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, în ajunul celei mai mari sărbători a creștinătății
Mesaj de înțelegere, iubire, ascultare și speranță, lansat de prefectul Ion Proca și președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, în ajunul celei mai mari sărbători a creștinătății

Mesaj de înțelegere, iubire, ascultare și speranță, lansat de prefectul Ion Proca și președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, în ajunul celei mai mari sărbători a creștinătății

„Să facem o Înviere a sufletelor noastre în fiecare zi”, a spus prefectul județului Harghita, „trebuie să fim unii lângă ceilalți, trebuie să facem dovada maturității, să facem dovada compasiunii și atunci putem să combatem această pandemie”, a completat președintele autorității publice județene.

Într-un mesaj video transmis locuitorilor județului înaintea sărbătorilor pascale ortodoxe, prefectul județului Harghita a dat asigurări că autoritățile conlucrează și fac tot ceea ce le stă în putință pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Ion Proca le-a mulțumit, deopotrivă, celor care au contribuit la dotarea sistemului sanitar și armatei în halate albe.

„A trecut o săptămână de când transmiteam urări de Paște fericit pentru frații noștri creștini catolici, evanghelici, reformați, unitarieni; iată-ne acum în pragul Marii Sărbători a tuturor creștinilor ortodocși. A fost o săptămână plină de emoții, de lucru, de mobilizare generală, pentru că s-au întâmplat foarte multe în zilele care au trecut, foarte multe lucruri bune, foarte mulți oameni, care au înțeles cât de mare este nevoia de a contribui acum, și-au făcut datoria. Și nu îi voi pomeni aici, pentru că în aceste zile și în general se spune că ce dăruiești este bine să rămână acolo, în inima ta, și să nu te lauzi cu asta. Dar ei știu, și e bine să știe toată lumea, că au făcut un foarte mare bine în principal frontului muncii din sănătate. A fost o săptămână în care am mai învățat niște lecții noi și am încercat să rezolvăm teme pe care nu le-am avut niciodată, facem, așa cum am spus mereu, tot ce putem să facem mai bine. În orice caz, trebuie să știți toți că suntem foarte mobilizați. Acum, greul s-a transferat mai mult către lumea medicinei, către lumea medicală în general, și trebuie să le mulțumim mereu și mereu din inimă pentru devotamentul cu care lucrează, pentru că, din păcate, numerele cresc, oameni infectați sunt peste tot și grijile nu ne ocolesc nici pe noi”, a declarat prefectul Proca.

În ajunul Învierii Domnului, reprezentantul Guvernului în județ i-a îndemnat pe locuitori să aibă credință, speranță și să respecte regulile impuse de starea de urgență, dând dovadă de responsabilitate și de iubire a aproapelui.

„Poate că și cu această ocazie ar fi bine să vă reamintim și să ne amintim toți că disciplina nu strică, că trebuie să respectăm regulile specialiștilor, că trebuie să stăm mai mult în izolare, că trebuie să medităm mai mult, că trebuie să ne ajutăm în primul rând sufletește, pentru că prezența noastră masivă în spațiul public nu face bine. Dragii mei, Lumina Învierii să vă încălzească și să ne încălzească sufletele, e mereu nevoie de gânduri bune, e nevoie să ne gândim cu credință că vom trece peste toate cele rele. Cu siguranță vom trece peste toate; ne trebuie răbdare, ne trebuie înțelegere, ne trebuie iubire și e, poate, până la urmă, cel mai frumos lucru pe care ne învață Sărbătoarea aceasta Mare să-l facem: să facem o Înviere a sufletelor noastre în fiecare zi, să aprindem mereu lumânări credinței, să sărbătorim și să ne bucurăm de pace și de liniște în suflete. La mulți ani și să spunem toți, din toată inima, Hristos a Înviat!”, a arătat Ion Proca.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, i s-a alăturat prefectului județului, făcând apel la solidaritate, la înțelegere și la maturitate atunci când trebuie să renunțăm la ceea ce ne dorim, pentru o cauză nobilă: binele comun.

„Eu cred în speranță, cred în credință și cred în dragoste. În județul Harghita, dacă aceste trei lucruri le vom întruni simultan și în continuare, atunci putem să combatem această pandemie. Trebuie să fim uniți, trebuie să fim atenți unii la ceilalți, trebuie să dăm dovadă de un comportament matur. Câteodată, trebuie să mai și renunțăm, mai ales în această perioadă; dar o facem pentru un lucru bun, o facem pentru familiile noastre, pentru vecinii noștri, pentru rudele noastre. În ajunul Paștelui credincioșilor ortodocși, eu cred că simțim că suntem iarăși unii lângă ceilalți, că trebuie să facem dovada maturității, să facem dovada compasiunii și dacă vom reuși să conlucrăm la fel ca până acum, cu eforturile primarilor, cu eforturile celor care lucrează pentru ordinea publică, cu eforturile celor care lucrează în domeniul social și nu în ultimul rând al celor care lucrează în domeniul sanitar, putem avea încredere că Învierea ne aduce și nouă speranță, speranță că ne putem proteja, că ne vom putea apăra și că ne vom pregăti în continuare”, a punctat președintele autorității publice județene.

Borboly Csaba a explicat că se lucrează cu sârguință la pregătirea pentru marea confruntare cu noul coronavirus, evidențiind rolul medicilor, dar și al tuturor celor care au făcut donații, celor care vor face în perioada următoare, asigurându-i pe locuitorii județului că nu sunt singuri în această perioadă nefastă.

„Pentru că am primit de la Dumnezeu zile bune, în care nu au fost probleme mari în Harghita. În această perioadă, începând de dimineață de la 8:00 și până seara am reușit să construim, să dezvoltăm, să cumpărăm, să ne pregătim, fiecare zi ne-a ajutat să putem fi alături de dumneavoastră în caz de nevoie. Haideți, după Înviere, să ne concentrăm din nou asupra acestei mari probleme cu care ne confruntăm în județ și dacă suntem ascultători, mai atenți și ținem de regulile care ne-au fost impuse de către autorități, atunci eu cred că Învierea nu a fost degeaba și aceste zile, pe care le-am parcurs împreună, vor avea rezultate. Paște fericit tuturor credincioșilor ortodocși din județul Harghita! Hristos a Înviat!”, a concluzionat președintele Borboly Csaba.

Potrivit ultimei raportări, 170 persoane din Harghita se află în carantină instituționalizată, 438 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu, în județ fiind confirmate, până sâmbătă la prânz, 16 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care una a decedat și  două s-au vindecat. Douăsprezece persoane sunt internate la Spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală, iar o persoană testată pozitiv la COVID-19 în județul Harghita a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.