Coronavirus Harghita: Numărul de cazuri în județ a ajuns la 11 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: Numărul de cazuri în județ a ajuns la 11
Coronavirus Harghita: Numărul de cazuri în județ a ajuns la 11

Coronavirus Harghita: Numărul de cazuri în județ a ajuns la 11

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului – Județul Harghita, au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, două persoane s-au vindecat, o persoană este decedată, șapte persoane se află internate la spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc sub supraveghere medicală, iar o altă persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărei rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

Reamintim faptul că una dintre persoanele care a fost testată pozitiv la COVID-19 este medic specialist din cadrul UPU al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, iar testele efectuate până în prezent pentru cadrele medicale sunt negative.

Conform sursei citate, la data de 17 aprilie, ora 13:00, situația în județ era:

  • 182 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 202 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 490 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.103 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Amenzi de aproape 200.000 de lei

Misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 întreprinse de polițiștii și jandarmii harghiteni au continuat și ieri, fiind acordate amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

În cursul zilei de joi, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și cele ale Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni au verificat 419 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Tot ieri, la nivelul întregului județ, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni, din care una pentru nerespectarea izolării, 61 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație și 50 alte contravenții, în valoare totală de 125.965 lei.

În cadrul comunicatului se mai precizează că 85 de polițiști au participat la două acțiuni punctuale, ocazie cu care au fost verificate 522 vehicule, fiind aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.245  lei.

În perioada 16-17 aprilie, intervalul orar 08:00-08:00, jandarmii harghiteni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei, după cum urmează: o amendă în valoare totală de 2.000 de lei și două avertismente de către jandarmii din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni şi o amendă în valoare de 2.000 de lei de către jandarmi din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița. Aceste sancțiuni au fost acordate pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, jandarmii harghiteni au efectuat și misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 11 localităţi; măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale; dar și acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

∗∗∗

Informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.