Primarul ales, Korodi Attila: „Mulţumiri, Miercurea Ciuc!” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 februarie 2023
Home » Politic » Primarul ales, Korodi Attila: „Mulţumiri, Miercurea Ciuc!”
Primarul ales, Korodi Attila: „Mulţumiri, Miercurea Ciuc!”

Primarul ales, Korodi Attila: „Mulţumiri, Miercurea Ciuc!”

„Pe 27 septembrie, locuitorii municipiului, printr-un mandat puternic, au mandatat echipa UDMR să conducă oraşul şi mulţumim pentru aceasta. Pentru noi, asta înseamnă o responsabilitate imensă şi această responsabilitate va fi asumată nu numai prin deciziile pe care le vom lua, dar şi prin implicarea acelora care pot contribui ca deciziile noastre să aibă implicaţii pozitive asupra vieţii lor”, a spus edilul care a întrunit sufragiile marii majorităţi a electoratului din Miercurea Ciuc.

Korodi Attila a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, că Organizaţia UDMR dezbate şi proiectează viitorul oraşului de mai bine de nouă luni şi le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat, în această perioadă, atât prin susţinerea echipei care va conduce oraşul după învestire, cât şi prin critica „constructivă”, care a contribuit la o mai bună pregătire pentru următorii patru ani. „Şi aici vorbesc despre asociaţiile profesionale, despre asociaţiile întreprinzătorilor, de reprezentanţi ai bisericilor, de societatea civilă, de oameni de cultură, de la artişti până la oameni care coordonează sistemul educaţional, oameni care aşteaptă decizii noi, instrumente noi în conducerea oraşului”, a precizat Korodi Attila.

Edilul ales i-a asigurat şi pe ceilalţi membri ai viitorului consiliu local, reprezentanţii Asociaţiei Maghiare din Transilvania şi pe cel al Partidului Naţional Liberal, care vor completa echipa UDMR, că vor colabora eficient. „Noi suntem oameni care credem în colaborare şi deciziile pe care le vom lua, le vom lua şi colaborând cu ei. Pentru că o decizie luată printr-o dezbatere mai largă, cu implicarea celor care sunt vizaţi şi cu implicarea întregului consiliu local, va aduce decizia noastră către bine”, a arătat Korodi.

În ceea ce priveşte procesul decizional, primarul ales a optat pentru o conducere deschisă şi transparentă, în care locuitorii să fie consultaţi şi implicaţi.

Va fi „o altă abordare în conducerea oraşului, vrem ca oamenii să se simtă implicaţi în decizii. Dacă deciziile noastre vizează oamenii în vârstă, să fie implicaţi ei, dacă au influenţă asupra vieţii de zi cu zi a tinerilor, atunci să fie implicaţi tinerii, dacă deciziile vizează întreprinzătorii, şi ei, iar dacă vorbim de comunitatea românească, să fie implicată şi ea. Să ştie grupurile vizate că în toate deciziile noastre vor fi întrebate şi nu numai întrebate, ci şi implicate, pentru că conducerea unui oraş nu trebuie să fie pripită şi nu trebuie să se întâmple pe lângă masa unui birou, ci trebuie să se întâmple prin dezbateri adecvate”, a conchis primarul ales Korodi Attila.

Candidatul UDMR la Primăria Miercurea Ciuc, Korodi Attila, şi-a adjudecat 72,66% dintre voturile alegătorilor care şi-au exprimat opţiunea la scrutinul de duminică. După învestire, va pune punct perioadei de 16 ani de conducere neîntreruptă a urbei asigurată de edilul Ráduly Róbert Kálmán.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.