Preşedintele PSD Harghita: succesul de la Primăria Topliţa e un moment istoric | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Politic » Preşedintele PSD Harghita: succesul de la Primăria Topliţa e un moment istoric
Preşedintele PSD Harghita: succesul de la Primăria Topliţa e un moment istoric

Preşedintele PSD Harghita: succesul de la Primăria Topliţa e un moment istoric

Romeo Ţepeş-Focşa, preşedintele filialei judeţene a PSD, se arăta mulţumit de rezultatul alegerilor din Harghita, catalogându-l ca fiind unul „extraordinar de bun, dacă avem în vedere şi faptul că la Topliţa am câştigat funcţia de primar şi avem cele mai multe mandate în consiliul local.

E un rezultat extraordinar de bun, un moment istoric, pentru că după mulţi ani am reuşit să venim cu un candidat social-democrat care a obţinut cele mai multe voturi”.

Tot legat de Topliţa, afirma că speră ca în urma discuţiilor PSD să obţină şi fotoliul de viceprimar.

Totuşi, a remarcat faptul că PSD a pierdut comuna Bilbor.

În ceea ce priveşte rezultatul de la consiliul judeţean, Romeo Ţepeş-Focşa nu a tras nici o concluzie, spunând că nu se finalizase procesul de numărare şi de împărţire a mandatelor (situaţie valabilă ieri dimineaţă – n.a.) şi din acest motiv nu are o informaţie legată de acest aspect.

Mobilizarea electoratului maghiar, posibila explicaţie a eşecului din Miercurea Ciuc

Referindu-se la rezultatul din Miercurea Ciuc, acolo unde PSD nu a mai reuşit să dea un consilier local, Romeo Ţepeş-Focşa spunea că acest lucru s-a datorat mobilizării foarte puternice a electoratului UDMR.

Întrebat dacă nu are ceva de reproşat faţă de modul de derulare a campaniei din Miercurea Ciuc, unde a fost lume care a remarcat faptul că nimeni din partea unui partid românesc n-a prezentat public un proiect, o idee măcar, totul rezumându-se la câteva afişe şi ceva mesaje, dar pe Facebook, şi dacă nu a fost şi acesta un motiv al insuccesului din cadrul consiliului local, preşedintele PSD Harghita a conchis:

„Eu nu aş spune că am avut o campanie slabă. Cei care au candidat la consiliul municipal au avut întâlniri cu electoratul, dar eu aş pune nereuşita de la Miercurea Ciuc pe baza mobilizării mai bune a celor de la UDMR şi asta a dus la ridicarea pragului electoral.

Evident, o să analizăm rezultatele şi o să acţionăm în consecinţă în următoarele campanii electorale”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.