Proiect de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Societate » Proiect de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ
Proiect de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ

Proiect de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ

  • Două proiecte de hotărâre, unul care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ, iar celălalt organizarea Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti 2020, marcată la 10 octombrie, au impus convocarea consilierilor judeţeni la şedinţa extraordinară a CJ Harghita de marţi

„Trebuie să decidem cu privire la o investiţie de aproape 180 de milioane de euro, care are ca scop dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Harghita. Cu această investiţie vom putea să acoperim lacune mari şi este foarte important ca Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Hargita Víz Egyesület să poată vota în şedinţa de astăzi aceste sume”, a precizat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Studiul de fezabilitate pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Harghita în perioada 2014-2020” a fost supus votului şi aprobat de consilierii judeţeni. Aprobarea acestuia este una din condiţiile impuse pentru semnarea contractului de finanţare cu Autoritatea de management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, de către beneficiarul SC Harvíz SA. Valoarea investiţiei este de 198,5 milioane de euro fără TVA.

Fără ezitări şi interpelări a fost aprobat şi cel de-al doilea punct al ordinii de zi, cu privire la organizarea şi desfăşurarea Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti. „Ne folosim de această oportunitate ca să promovăm produsele noastre tradiţionale şi producătorii locali. În urmă cu doi ani am ţinut un program de o zi în Parlamentul României; anul acesta, din cauza alegerilor, nu am acţionat la o scară atât de largă, totuşi am dori să avem acest program înainte de 6 octombrie”, a explicat Borboly Csaba.

Programul Consiliului Judeţean Harghita pentru promovarea valorilor locale şi organizarea Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti 2020 este consacrat promovării produselor agroalimentare locale şi a unei alimentaţii sănătoase, contribuind în egală măsură la protejarea patrimoniului cultural şi culinar al judeţului şi la dezvoltarea relaţiilor dintre producători. Bugetul alocat programului este de 15.000 de lei.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.