Conducerea IŞJ Harghita către elevi: „Ne dorim să trataţi şcoala ca pe un drept, nu ca pe o obligaţie” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 22 octombrie 2021
Home » Învățământ » Conducerea IŞJ Harghita către elevi: „Ne dorim să trataţi şcoala ca pe un drept, nu ca pe o obligaţie”
Conducerea IŞJ Harghita către elevi: „Ne dorim să trataţi şcoala ca pe un drept, nu ca pe o obligaţie”

Conducerea IŞJ Harghita către elevi: „Ne dorim să trataţi şcoala ca pe un drept, nu ca pe o obligaţie”

  • Echipa managerială a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita a transmis, luni dimineaţă, un mesaj către elevii şi dascălii tuturor şcolilor din judeţ, urându-le succes, sete de carte, putere de muncă şi multe realizări în noul an de şcoală

„Azi începe un nou an şcolar, cu o semnificaţie deosebită pentru cei care îi trec pragul, cuprinşi de dorinţa cunoaşterii şi a acumulării de cât mai multe cunoştinţe folositoare pentru viaţa de zi cu zi. Dragi elevi, ne-am dori să consideraţi şcoala drept a doua voastră familie! (…) Ne dorim să trataţi şcoala ca pe un drept, nu ca pe o obligaţie. Fiţi receptivi şi deschişi, pentru că toate cunoştinţele, aptitudinile, valorile şi sentimentele pe care le veţi obţine în perioada şcolii le veţi purta cu voi toată viaţa!”, le-au transmis ieri elevilor inspectorul şcolar general Demeter Levente şi inspectorul şcolar general adjunct Cristinel-Fănel Glodeanu.

Conducerea IŞJ Harghita şi-a manifestat convingerea că şcoala face tot ce este posibil pentru a le oferi elevilor cele mai bune condiţii de studiu, profesorii împărtăşindu-le discipolilor toate cunoştinţele necesare, pentru a face faţă examenelor care îi aşteaptă.

„Ne-am dori ca, la finalul şcolarizării voastre, să puteţi pleca înarmaţi cu un bun bagaj de cunoştinţe, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor. Avem certitudinea că şcoala vă poate pregăti pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv. Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bunul simţ, ca valori fundamentale!”, a menţionat staff-ul IŞJ Harghita.

Dascălilor le-a urat multă sănătate, putere de muncă şi răbdare, îndemnându-i să îşi pună timpul, cunoştinţele şi priceperea la dispoziţia elevilor, pentru a le asigura reuşita în viaţă.

„Pentru noi, dascălii, fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire, a cărei evoluţie o urmărim în permanenţă”, a consemnat echipa managerială a IŞJ Harghita.

Iar pe părinţi i-a îndemnat să le fie mereu alături copiilor lor, să aprecieze şi să se bucure de fiecare dintre reuşitele lor.

„Nu uitaţi – copiii dumneavoastră sunt şi copiii noştri, pentru că dumneavoastră i-aţi crescut, iar noi îi educăm! Împreună suntem o echipă responsabilă, iar pentru asta vă mulţumim tuturor!”, au adăugat cei doi inspectori şcolari.

Nu în ultimul rând, conducerea IŞJ Harghita a mulţumit autorităţilor publice pentru buna colaborare, adresându-le rugămintea să sprijine în continuare unităţile de învăţământ din judeţ, în folosul elevilor.

Peste 50.300 de preşcolari şi elevi sunt înscrişi în noul an şcolar în judeţul Harghita, potrivit informaţiilor transmise de şcoli. Dintre aceştia, 10.517 sunt preşcolari, 15.565 urmează cursurile ciclului primar, 12.660 studiază în cel gimnazial, 8.696 sunt cuprinşi în învăţământul liceal, 2.181 în cel profesional şi 686 îşi însuşesc cunoştinţele şi deprinderile de specialitate în şcoli postliceale şi de maiştri.

Transportul elevilor la şi de la şcoli se realizează cu ajutorul unui număr de 83 de microbuze şcolare şi ar mai fi nevoie de încă 55, pentru a acoperi necesarul judeţului.

Vestea bună este că toţi preşcolarii şi elevii şi-au reluat, luni, locurile în bănci, procesul educaţional desfăşurându-se cu participarea fizică a elevilor la ore în toate cele 423 de unităţi de învăţământ din judeţ, rata de infectare cu noul coronavirus fiind scăzută în judeţul Harghita, cu o incidenţă de 0,27 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.