Început de an şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Învățământ » Început de an şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc
Început de an şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

Început de an şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc

  • 31 de copii au intrat pentru prima dată, în calitate de elevi, pe porţile şcolii

După o pauză de un an, şi la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc noul an şcolar a fost deschis printr-o festivitate la care au participat elevi, profesori şi părinţi, cu respectarea regulilor de siguranţă.

„Noi vă deschidem larg porţile pentru anul şcolar 2021-2022 şi vă urăm bun venit”, le-a spus directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, prof. Magdalena Dumbravă, elevilor din cele 32 de clase ale instituţiei de învăţământ.

În discursul său, directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga” a evidenţiat faptul că şi acest an şcolar va fi unul atipic şi că „începerea şcolii o considerăm nu doar o provocare, ci o datorie faţă de elevii noştri”.

Prof. Magdalena Dumbravă a evidenţiat că în acest an şcolar „trebuie să facem paşi importanţi pe lungul drum al cunoaşterii adevăratelor valori”, cum ar fi respectul pentru muncă, deschiderea către cultură, patriotismul etc.

Directoarea instituţiei de învăţământ le-a transmis câte un mesaj atât elevilor şi profesorilor, cât şi părinţilor la început de an şcolar.

„Dragi elevi, şcoala în care învăţaţi este un lăcaş de prestigiu, pentru că de-a lungul timpului şi-a câştigat un loc de frunte în învăţământul harghitean şi acest lucru vă obligă să duceţi mai departe renumele colegiului nostru. Aveţi şansa, fiecare dintre voi, de a dovedi sensul deplin al persoanei care este.

Dragi colegi, educaţia adevărată îl modelează şi îl cultivă pe om nu doar profesional, ci şi spiritual. Deci misiunea noastră este să le oferim elevilor lumini pentru viaţă şi acea învăţare autentică, adică să ştim exact ce şi cum dăm mai departe. Trebuie să înţelegem, dragi colegi, că sistemul funcţionează relativ bine nu pentru că angrenajele sunt bune, ci pentru că reglajele fine le fac educatorii, prin vectori care nu se văd şi pe care nu îi cuantifică nimeni.

Dragi părinţi, succesul elevilor depinde şi de dvs., prin urmare fiţi alături de copii, sprijiniţii şi încurajaţii, ne dorim să acţionăm împreună ca un tot, să ne sprijinim, să ne susţinem şi să ne respectăm reciproc. Şi aceasta pentru a lua cele mai bune şi optime decizii pentru copiii noştri”, le-a transmis prof. Magdalena Dumbravă.

De asemenea, adresându-se întregului auditoriu, directoarea colegiului a subliniat faptul că „noi, niciodată nu pornim la drum cu prejudecăţi, pentru noi toţi copiii sunt egali”. „Ne bucurăm să-i avem elevi şi odată intraţi pe poarta acestei şcoli devin şi copiii noştri. Nu suntem diplomaţi, chiar ne iubim elevii şi avem încredere în ei, altfel nu am putea avea rezultate bune şi foarte bune”, a punctat prof. Magdalena Dumbravă.

În sprijinul afirmaţiilor sale, directoarea colegiului a amintit că la sfârşitul anului şcolar trecut promovabilitatea examenului de bacalaureat la această instituţie de învăţământ a fost de 92,94%, „ceea ce ne pune în fruntea învăţământului harghitean”. De asemenea, a continuat ea, rezultate foarte bune au fost obţinute şi la examenul de evaluare naţională pentru elevii claselor a VIII-a (93,75%), dar şi la evaluările naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a V-a.

Cei mai emoţionaţi participanţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” au fost cei 31 de „boboci” care au intrat pentru prima oară în şcoală în calitate de elevi, în clasa pregătitoare, fiind întâmpinaţi şi preluaţi de prof. Laura Pintilei şi prof. Valentina Vânoaga. „De astăzi, Colegiul Naţional Octavian Goga a devenit şcoala lor, sperăm noi o şcoală prietenoasă, unde vor desluşi tainele cunoaşterii. Le dorim succes şi curaj”, a spus directoarea instituţiei de învăţământ după ce le-a urat bun venit. 

Festivitatea de începere a anului şcolar 2021-2022 a început la această unitate de învăţământ cu intonarea Imnului Naţional al României, după care un sobor de preoţi a oficiat serviciul religios. 

În cadrul evenimentului, reprezentanta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita le-a transmis dascălilor, elevilor şi părinţilor că efectivele Ministerului Afacerilor Interne „se vor implica activ în protejarea dvs. prin prezenţa sporită pe teren în proximitatea unităţilor şcolare”, în special prin structurile de siguranţă şcolară şi rutieră, de ordine publică, precum şi prin celelalte unităţi cu atribuţii în prevenirea situaţiilor de urgenţă. 

De asemenea, i-a asigurat pe profesori şi părinţi că „suntem alături de dvs. şi ne dorim o colaborare eficientă pe parcursul anului şcolar în siguranţă, pe tot parcursul său, nu doar la debut. Suntem aproape de dvs. astfel încât şcoala să fie un spaţiu sigur dedicat studiului şi performanţei educaţionale”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.