Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PLUS Harghita şi-a ales structura de conducere | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Politic » PLUS Harghita şi-a ales structura de conducere
PLUS Harghita şi-a ales structura de conducere

PLUS Harghita şi-a ales structura de conducere

Preşedintele filialei judeţene condamnă „falsele probleme inventate de politicienii UDMR, gen Valea Uzului”

 

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc prima Convenţie Judeţeană a Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) Harghita, în cadrul căreia a fost aleasă structura de conducere a filialei judeţene. Preşedintele PLUS Harghita, Virág Zsolt, şi-a prezentat echipa în urmă cu două zile, la Miercurea Ciuc.

Din noua echipă de conducere mai fac parte secretarul general Constanţa Mátyás, profesoară din Odorheiu Secuiesc cu experienţă de zeci de ani în domeniu, Váli Erika, femeie de afaceri care administrează o tipografie, desemnată responsabilă de comunicare şi vicepreşedinţii Csiki Emese, profesoară la un liceu de prestigiu din Miercurea Ciuc, Florin Lucian Tarcău, responsabil marketing al unei firme multinaţionale, originar din comuna Sărmaş, şi Nicolae Tosa din Miercurea Ciuc.

Preşedintele Virág Zsolt, vorbind despre priorităţile PLUS Harghita, a afirmat că o analiză social-politică a judeţului dezvăluie o realitate „catastrofală”. „Harghita ocupă unul dintre ultimele locuri la nivel naţional din punct de vedere al nivelului de trai. În absenţa unui climat politico-economic favorabil, investiţiile importante au ocolit judeţul nostru. La alegerile din 2016, prezenţa la vot a fost de şi chiar sub 30% în localităţi, fiindcă alegătorii s-au săturat de politicienii care ne-au condus în ultimii 30 de ani în judeţ. La europarlamentarele din acest an, UDMR a ajuns să facă blat politic cu PSD, ca să aibă voturi din Teleorman şi din alte judeţe din sudul ţării. Oamenii din Harghita, maghiari şi români, merită mult mai mult”, a declarat preşedintele PLUS Harghita.

El a condamnat şi „falsele probleme inventate de politicienii UDMR, gen Valea Uzului”. „De când politicul a intervenit în acest subiect, Valea Uzului a devenit Valea Urii, a abuzului şi noi solicităm public ca politicul să se retragă şi să lase experţii, istoricii militari să se ocupe de asta. Pe noi nu ne deranjează cine sub ce steag a murit şi este înmormântat acolo, pentru noi, ei sunt eroi care şi-au dat viaţa pentru patria lor şi noi respectăm acest lucru. Ceea ce ne deranjează pe noi este că ne pleacă copiii, fie ei maghiari din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorhei sau români din Topliţa, părăsesc pământul natal după ce termină şcoala, pentru că lor actuala clasă politică incompetentă şi coruptă nu poate să le ofere nimic ca să rămână acasă”, a afirmat preşedintele PLUS Harghita.

Nicolae Tosa, vicepreşedinte responsabil pentru recrutare, a remarcat lipsa de oameni dedicaţi, cu spirit antreprenorial. „Noi avem oameni competenţi, se pot forma aici, dar ei pleacă, şi nu pentru că nu ar putea vorbi o anumită limbă sau că ar avea o astfel de nevoie. (…) Politica trebuie schimbată şi, bineînţeles, mentalitatea oamenilor. Tinerii, oamenii care pot adăuga valoare la ceea ce avem, trebuie să se întoarcă. De asemenea, lemnul şi alte materii prime să nu se vândă ca atare, ci prelucrate, adăugând valoare acestora”, a detaliat acesta.

Váli Erika consideră foarte important „ca omul să ştie că plăteşte taxe, iar cineva are grijă să fie cheltuite cu responsabilitate faţă de cetăţeni”, iar Constanţa Mátyás susţine că schimbarea de mentalitate trebuie să se facă de pe băncile şcolii, „încă din primele clase”.

„Credem în valorile PLUS, suntem siguri că, ajungând la guvernare după alegerile parlamentare din anul viitor, PLUS va finaliza autostrada Iaşi-Târgu Mureş, care va trece prin zona cea mai defavorizată a judeţului, zona Gheorgheni-Ditrău. Putem depolitiza administraţia publică locală, putem crea un climat bun politico-economic pentru investiţii şi astfel vom contribui la creşterea nivelului de trai. Cele 12 principii esenţiale după care ne vom ghida sunt: colaborare, inovare, educaţie, evoluţie continuă, asumarea responsabilităţii, respect, încredere, diversitate, rezultate, receptivitate, şi cel mai important: integritate.

PLUS Harghita numără, în prezent, aproximativ 100 de membri validaţi, preponderent tineri neafiliaţi politic, numărul acestora „fiind în creştere”. La alegerile locale din 2020, filiala judeţeană va avea candidaţi şi liste complete pentru funcţiile de consilieri locali, judeţeni şi primari „în aproape toate localităţile din judeţ, împreună cu partenerii de la USR”. Până atunci, „prioritatea zero” este campania pentru candidatul comun USR-PLUS la preşedinţia României. „Deja am demarat campania pentru strângerea de semnături şi suntem convinşi că vom putea să atingem obiectivul pe care ni l-am propus – 2.000 de semnături pentru Dan Barna”, a conchis preşedintele PLUS Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.