Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Alegerile europarlamentare:UDMR a finalizat procesul de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaților formațiunii | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Politic »
Alegerile europarlamentare:
UDMR a finalizat procesul de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaților formațiunii
<h5><i>Alegerile europarlamentare:</i></h5>UDMR a finalizat procesul de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaților formațiunii

Alegerile europarlamentare:
UDMR a finalizat procesul de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaților formațiunii

  • Aproape 65.000 de semnături strânse de organizațiile UDMR din județ
  • Trei membri ai UDMR doresc funcția de președinte al Consiliului Județean Harghita

Aproape 65.000 de semnături au fost strânse de organizațiile UDMR din județul Harghita pentru susținerea candidaților la alegerile europarlamentare. Fiecare organizație teritorială va trimite semnăturile la Cluj-Napoca, acolo unde este conducerea centrală a formațiunii. Din zona Ciuc au fost strânse aproximativ 27.000 de semnături, din zona Odorhei peste 26.000, iar din zona Gheorgheni peste 11.000.

Vineri, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a depus la Organizația Teritorială UDMR Ciuc, 8.769 de semnături în sprijinul listei de candidați pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în 9 iunie.

„Pentru noi, prezența în instituțiile europene este esențială, pentru că doar atunci o  comunitate puternică, cum este comunitatea maghiară din România, poate să fie parte din decizii, parte cu drepturi depline și cu obligații asumate într-o societate. (…) Prin acele 8.769 de semnături contribuim la cele peste 200.000 de semnături necesare şi care vor fi strânse din România pentru susţinerea listelor noastre.”, a declarat primarul.

El a menționat și faptul că joi seară au fost desemnați candidații pentru lista UDMR la alegerile locale. „Avem o listă cu reprezentanți din cel puțin 10 profesii, în care sunt reprezentanți tinerii, vârstnicii, în care și doamnele și domnii au o pondere semnificativă. (…) O listă care cuprinde oameni implicați în activitatea Consiliul Local, dar și oameni care vor să se implice. Ceea ce dorim noi să facem este să răspundem la nevoile societății din deceniul acesta și din orașul Miercurea-Ciuc. Nu putem să stăm pe loc, este nevoie de o activitate continuă.”, a susținut Korodi Attila.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, s-a decis ca din partea UDMR candidatul pentru funcția de primar al municipiului Miercurea-Ciuc să fie Korodi Attila.

Potrivit acestuia, în următoarele săptămâni vor avea loc întâlniri cu diverse grupuri de inițiativă și cu cetățeni care au o voce și care doresc să-și transmită ideile, cu cei deschiși la dialog, astfel încât următorii 4 ani să aibă un rezultat pozitiv

Cele 8.769 de semnături au fost strânse pe parcursul a două săptămâni jumătate, cu ajutorul consilierilor, membri ai structurii UDMR din oraș și voluntari. 

Au fost depuse trei candidaturi pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Harghita 

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc vineri, Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, a menționat faptul că au fost depuse trei dosare de candidatură pentru funcția de președinte al CJ Harghita. Cei trei candidați sunt: Barti Tihamér, Bíró Barna Botond, ambii fiind vicepreședinți ai consiliului județean, respectiv Borboly Csaba, actualul președinte.

Potrivit președintelui CJ Harghita, candidaturile vor fi dezbătute în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean al UDMR, ce va avea loc pe 9 aprilie. În cadrul acestei ședințe va fi luată o decizie cu privire la numele cu care se va merge la alegeri.

„Principalul obiectiv este să avem un candidat care să poată aduce votul cetățenilor și nu numai, să putem câștiga Consiliul Județean Harghita, dar și să susținem candidați UDMR la parlamentul european.”, a precizat Borboly Csaba.

EMILIA Ș.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.