Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Politic » Borboly Csaba și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Harghita
Borboly Csaba și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Harghita

Borboly Csaba și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Harghita

  • „Consider că sloganul meu, Un om pentru comunitate, pe care mereu vă puteți baza, mă reprezintă cel mai bine în această cursă electorală”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă, la Miercurea-Ciuc, intenția de a candida pentru un nou mandat în conducerea consiliului. În prezent, acesta se află la al patrulea mandat. Anunțul l-a făcut având-o alături pe soția sa, afirmând faptul că activitatea lui s-a bazat întotdeauna pe familie și pe susținerea pe care o are din partea acesteia.

„Aș dori să anunț că candidez la un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean. Și consider că pentru acest nou termen, care este 9 iunie, acum este timpul să începem discuția cu locuitorii județului Harghita, pentru că eu preconizez și am o premisă că am susținere, am o popularitate care poate să ajute la reușita campaniei, nu numai pentru alegerile locale, dar și pentru europarlamentare. Suntem în război, lângă noi este război, sunt foarte multe probleme sociale, sunt foarte multe challenge-uri la care trebuie să fie găsite soluții. Eu cred că acum, în această situație, trebuie continuată activitatea cu acei candidați care au dat rezultate și sunt acceptați de populație.” , a declarat Borboly Csaba.

Conform acestuia, în acest an electoral, extremismul și naționalismul va fi folosit pentru reușita campaniilor electorale, în special AUR și alte partide extremiste, motiv pentru care populația maghiară trebuie să fie unită și să iasă cu candidați puternici.

El a anunțat și sloganul care va sta la baza campaniei sale electorale, „Consider că sloganul meu, Un om pentru comunitate, pe care mereu vă puteți baza, mă reprezintă cel mai bine în această cursă electorală, pentru că în anii anteriori s-a putut vedea că există o susținere foarte mare din partea populației. Şi chiar dacă vorbim de populaţia de etnie română din judeţul Harghita, văd că ajung la foarte mulţi oameni şi am discuţie şi dialog cu foarte mulţi, indiferent de etnie. Pentru mine, primordial este voinţa cetăţenească din judeţul Harghita şi nu voinţa de la Bucureşti sau de la Bruxelles. Eu cred că interesul judeţului trebuie să fie pus pe primul loc.” , a explicat Borboly Csaba.

Președintele CJ a afirmat că județul Harghita nu a beneficiat de finanțare din partea Guvernului pentru proiecte majore, fiind omis și în ceea ce privește investițiile semnificative finanțate din fonduri europene. „La investițiile pe fonduri europene noi am fost excluși. Chiar acum începem un proces cu Ministerul Fondurilor Europene pentru că nu ne-au aprobat un fond special cum a fost în cazul celorlalte județe. (…) Deci este loc de luptă pentru interesele județului ca fondurile naționale să ajungă și la noi.” , a specificat președintele CJ.

Borboly Csaba a afirmat că începând de luni va începe strângerea semnăturilor de susținere, așa cum prevede regulamentul UDMR.

Întrebat dacă primește sprijin din partea conducerii UDMR pentru candidatura sa, el a declarat că menține o relație foarte solidă cu aceasta și speră că această situație va persista până pe 9 iunie, adăugând că va continua să lupte pentru interesele UDMR. Referindu-se la alți posibili candidați pentru președinția consiliului, Borboly Csaba a subliniat că aceasta va fi o situație în care opinia cetățenilor trebuie să fie luată în considerare, totodată având încrederea că pe 9 iunie se va afla pe buletinul de vot. „Eu nu o să mă ocup cu eventualii contracandidaţi, ci o să mă concentrez în principal pe viitor şi pe prezent, împreună cu cetăţenii judeţului Harghita” a punctat preşedintele CJ Harghita.

 Pentru a putea participa în cursa electorală, posibili candidați pentru conducerea consiliului au nevoie de peste 10.000 de semnături de susținere din partea cetățenilor județului Harghita. Decizia finală privind candidatul UDMR pentru președinția Consiliului Județean Harghita va fi luată la conducerea centrală a formațiunii.

EMILIA Ș.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.