Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Actualul primar al oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a anunţat că va candida ca independent pentru un nou mandat de patru ani | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Politic » Actualul primar al oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a anunţat că va candida ca independent pentru un nou mandat de patru ani
Actualul primar al oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a anunţat că va candida ca independent pentru un nou mandat de patru ani

Actualul primar al oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a anunţat că va candida ca independent pentru un nou mandat de patru ani

Actualul primar al oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, şi-a anunţat intenţia de a rămâne în funcţia pe care o deţine şi după alegerile locale din 9 iunie, acesta precizând că doreşte să continue munca depusă alături de echipa sa în ultimii ani, chiar dacă cele două mandate de până acum nu au fost uşoare.

Într-un text postat zilele trecute pe pagina sa de socializare, Gheorghe Iojiban, a arătat că a avut nevoie de timp pentru a lua o decizie calculată împreună cu familia sa şi cu cei apropiaţi în ceea ce priveşte pornirea ca independent în cursa pentru un nou mandat de primar al oraşului Bălan, iar hotărârea a avut la bază părerile oamenilor la care ţine cel mai mult.

„Pentru mine personal cele două mandate nu au fost uşoare. Nu doresc să mă scuz, fiindcă eu am ales să candidez şi dumneavoastră aţi ales să câştig. De foarte multe ori m-am întrebat de ce continui să îmi asum acest rol. Mai ales acum, de ce îmi doresc să continui încă 4 ani. Şi ştiu de ce. Fiindcă îmi doresc să continui munca depusă de mine şi echipa mea, care a avut nevoie de mult timp şi noroc. Care s-a construit în timp, pe încredere şi relaţii bune, fără de care nu puteam face mai nimic singuri. Pentru că nu văd între contracandidaţii mei pe cineva care să ducă mai departe evoluţia noastră, a tuturor. Văd lipsă de experienţă, naivitate, incompetenţă şi chiar ură. Ori cu astea nu se poate construi nimic. Uitându-mă în urmă la cele aproape două mandate pot să afirm şi să recunosc că mi-aş fi dorit ca lucrurile să meargă mai bine şi mai ales mai repede decât au mers. M-am confruntat cu multe provocări şi am făcut şi noi, ca echipă, greşeli uneori. Pe deasupra, de prea multe ori în ultimii ani şi în prezent, actualii competitori electorali ne-au bombardat şi ne bombardează cu reclamaţii, petiţii şi atacuri. Făţarnicii, îşi arată «dragostea» faţă de Bălan, luptând pentru a vă capta atenţia, pentru a vă enerva. Ce reuşesc din păcate să facă, este să încetinească sau chiar să distrugă lucruri care rezistă cu greu sau s-au realizat cu greu. Urât din partea lor. A fost foarte greu să lucrăm în condiţiile în care practic am fost în stare de asediu. Dar am dovedit tuturor organelor de control şi cred că şi dumneavoastră că am fost corecţi şi bine intenţionaţi în activitate. Consider în continuare că a ataca comunitatea prin astfel de strategii electorale este greşit. Şi sunt sigur că votul dumneavoastră le va arăta celor care pun gând rău comunităţii că binele învinge interesele personale evidente, dorite cu orice preţ”, a arătat Gheorghe Iojiban în mesajul adresat locuitorilor oraşului.

Acesta a adăugat că porneşte în cursa electorală din poziţia celui care se concentrează pe treabă şi care are mai puţin timp pentru campanie, fiind datoria sa să termine proiectele începute şi să le demareze pe cele la care s-a lucrat în ultimele luni.

„Oraşul nostru încă are probleme şi consider că singura soluţie este să le abordăm şi să le rezolvăm pe toate. Din această cauză am făcut eforturi să atrag finanţările care au fost posibile de accesat şi să demarez lucrările atât de necesare. Îmi aduc aminte şi acum că în primele luni ca primar m-am confruntat cu realitatea dură a unui buget care nu putea acoperi nici strictul necesar la şcoli. Am început de acolo, într-o parte aveam protestele elevilor şi părinţilor pentru căldură în şcoli, un buget vai de capul lui şi perspective zero. În cealaltă parte o administraţie care nu avea viziune, soluţii, proiecte. Am reuşit împreună cu echipa să luptăm pe toate fronturile. Am obţinut finanţări, am îmbunătăţit relaţiile cu judeţul şi vecinii, am lucrat să depunem cât mai multe cereri de finanţare pe toate liniile posibile.

Înaintea mea un singur bloc de locuinţe a fost reabilitat. Avem şase aproape finalizate şi cinci în proiectare pentru următoarea etapă. Am terminat grădiniţa de sus, jos în clădirea nefolosită a fostei grădiniţe – aici avem 80% finalizate lucrările pentru noul incubator de afaceri care va produce locuri de muncă pentru locuitori, finalizăm în curând 4 parcuri frumoase, reabilităm, chiar în timp ce scriu aceste lucruri, strada Hăşmaş prin asfaltare, amplasare de rigole, borduri. Tot în zona străzii Hăşmaş se lucrează la o nouă clădire (actualmente la partea de tencuială), care urmează să aibă destinaţia de muzeu şi astfel să atragă şi să menţină vizitatori în oraş, precum şi să păstreze poveştile noastre frumoase de la înfiinţare şi să reprezinte o fotografie frumoasă a istoriei comunităţii noastre. Finalizăm lucrările de apă şi canalizare, lucrăm de zor şi la Şcoala Gimnazială Geo Bogza, pentru că este important ca elevii de gimnaziu să aibă condiţiile necesare şi aceleaşi şanse la o educaţie într-un mediu cât mai apropiat marilor oraşe. Toate acestea le puteţi vedea cu ochii dumneavoastră, mergând prin oraş. Niciodată oraşul nu a fost cuprins de atâta viaţă administrativă, de lucrări necesare. Dacă ar fi fost făcute măcar parţial, în cei 26 de ani înainte de mandatul meu, acum ne-ar fi fost mai uşor”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Iojban a menţionat că are nevoie în continuare de susţinere din partea locuitorilor oraşului pentru finalizarea proiectelor şi că intenţionează să comunice mai des cu aceştia pe viitor.

„Am nevoie însă de sprijinul dumneavoastră. Nu sunt perfect, nu am petrecut suficient timp comunicând cu dumneavoastră, lucru pe care îmi doresc să-l corectez. Realitatea este că m-am concentrat pe ceea ce se vede şi inclusiv pe ceea ce va produce efecte în viitor. Mulţumesc pentru tot sprijinul dumneavoastră şi vă asigur că voi continua, cât pot de bine, să dezvolt comunitatea şi să pun toată energia şi competenţa de care dispun, în slujba binelui comunităţii. Împreună, cu încredere, dovedim. Mulţumesc tuturor pentru susţinere!”, a mai scris Gheorghe Iojiban pe pagina sa de socializare.

Gheorghe Iojiban are 44 de ani, este căsătorit, are 2 copii şi este primarul oraşului Bălan din anul 2016.

EMIL G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.