Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ligia Deca: Prin PNRR au fost încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Învățământ » Ligia Deca: Prin PNRR au fost încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ
Ligia Deca: Prin PNRR au fost încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ

Ligia Deca: Prin PNRR au fost încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ

Școlile românești beneficiază de investiții în modernizare cu finanțare asigurată prin PNRR, anunță ministra Educației, Ligia Deca. Deja au fost încheiate peste 2.500 de contracte pentru dotarea a aproape 6.000 de unități de învățământ cu table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare și alte echipamente la standardele tehnologice actuale. Tot prin PNRR se mai finanțează achiziția de microbuze electrice și dezvoltarea campusurilor de învățământ dual.

„Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom schimba fața școlilor din România. Au fost deja încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea a aproape 6.000 de unități de învățământ și unități conexe, astfel încât, în orice sală de clasă am intra în viitor, să găsim cel puțin o tablă interactivă, un laptop, un sistem de sunet și orice alte resurse necesare profesorilor și elevilor pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Alte contracte ce vizează achiziția de microbuze electrice, precum și dezvoltarea campusurilor de învățământ dual au fost, de asemenea, semnate.

(…) Mă bazez în continuare pe hotărârea, implicarea și determinarea de a duce la bun sfârșit toate investițiile și vă asigur că voi oferi tot sprijinul meu întregii comunități școlare, pentru a ne atinge scopul – acela de a asigura un învățământ de calitate pentru fiecare elev din România, adaptat la specificul fiecărei comunități locale”, preciza ministra PNL a Educației, Ligia Deca.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.