Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Politic » Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului
Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Bíró Barna Botond, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului şi cere susţinerea sa în cadrul UDMR, în contextul în care şi actualul preşedinte, Borboly Csaba, a anunţat că va candida pentru încă un mandat.

„Acum patru ani am susţinut candidatura preşedintelui actual al Consiliului Judeţean în UDMR şi am avut o promisiune. Înţelegerea a fost că, în 2024, zona Ciuc va susţine candidatura candidatului din zona Odorhei. Asta a fost înţelegerea, acesta a fost cuvântul dat, aceasta a fost o promisiune, promisiune dată în forul decizional al UDMR, zona Odorhei. Judeţul este compus din trei regiuni tradiţionale: Gheorgheni, Ciuc şi Odorhei şi întotdeauna trebuie să ţinem cont că preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să echilibreze tot ceea ce se realizează în judeţ şi trebuie să ţină echilibrul politic între cele trei regiuni. Asta a fost o promisiune şi acum, pe baza acestei promisiuni, zona Odorhei este unită şi cerem să fie respectat cuvântul dat. (…) Zona Odorhei este cea mai mare regiune a judeţului, este cea mai bogată şi are cea mai numeroasă populaţie. Şi evident că, din timp în timp, vrem să dăm şi preşedintele CJ, ca să menţinem echilibrul”, a declarat, luni, Bíró Barna Botond, pentru AGERPRES.

Acesta a mai arătat că luni a început strângerea de semnături din partea cetăţenilor pentru candidatura sa, urmând să ceară şi susţinerea organizaţiilor locale ale UDMR.

Totodată, el şi-a exprimat speranţa că va primi şi susţinerea zonei Gheorgheni.

Potrivit sursei citate, ultima dată când zona Odorhei a dat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a fost în urmă cu 20 ani, în trecut existând o înţelegere între organizaţiile UDMR din judeţ de a deţine prin rotaţie preşedinţia CJ, din patru în patru ani.

În ceea ce priveşte organizaţia UDMR Gheorgheni, aceasta nu a deţinut niciodată preşedinţia Consiliului Judeţean, înţelegerea fiind, potrivit lui Bíró, ca aceasta să dea prefectul sau subprefectul judeţului Harghita.

Bíró Barna Botond are 39 ani, are licenţă în ştiinţe politice şi se află la al doilea mandat de vicepreşedinte al CJ Harghita.

La nivel politic, conduce organizaţia UDMR din zona Odorhei din anul 2017, după decesul fostului preşedinte, Verestoy Attila.

Surse politice au precizat pentru AGERPRES că şi al doilea vicepreşedinte al CJ Harghita, Barti Tihamér, care reprezintă zona Gheorgheni, va cere susţinerea UDMR pentru a candida la şefia CJ Harghita.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, şi-a anunţat la începutul lunii martie intenţia de a candida pentru al cincilea mandat în fruntea instituţiei.

Decizia privind desemnarea candidatului UDMR pentru şefia Consiliului Judeţean Harghita se va lua la nivel judeţean, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, hotărârea va fi luată de forul central de conducere al Uniunii. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.