Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Barti Tihamér, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Politic » Vicepreşedintele CJ Harghita, Barti Tihamér, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului
Vicepreşedintele CJ Harghita, Barti Tihamér, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului

Vicepreşedintele CJ Harghita, Barti Tihamér, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Barti Tihamér, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului şi cere susţinerea partidului şi a cetăţenilor, în contextul în care atât actualul preşedinte al CJ, Borboly Csaba, cât şi celălalt vicepreşedinte, Bíró Barna Botond, şi-au anunţat intenţia de a candida.

Barti Tihamér a declarat marţi că este vorba de o competiţie internă în cadrul UDMR, în care regiunile Ciuc, Odorhei şi Gheorgheni şi-au anunţat intenţia de a avea candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În Harghita, există trei organizaţii UDMR, respectiv organizaţiile teritoriale Ciuc, Odorhei şi Gheorgheni, iar în acest an fiecare doreşte să dea candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

„Decizia a fost luată după consultările pe care le-am avut, în ultima perioadă, cu primarii şi cu conducătorii organizaţiilor locale din regiunea nordică a judeţului unde noi, în primul rând, am încercat să creionăm un profil al unui viitor preşedinte al Consiliului Judeţean, care, după părerea noastră, nu trebuie să explice statisticile, ci trebuie să lucreze pentru schimbarea statisticilor din judeţ. Deoarece judeţul Harghita, în multe statistici economice sau în ceea ce priveşte salariile, nu este în topul judeţelor din ţară. Şi noi credem că cel mai important lucru de făcut este acela de a schimba statisticile pe care le avem”, a declarat Barti Tihamér.

Acesta a mai arătat că regiunea Gheorgheni nu a dat niciodată preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi, chiar dacă nu acesta este motivul pentru care vrea să candideze, consideră că este o cerere legitimă din partea comunităţii din zona Gheorgheni ca funcţia să fie ocupată de cineva şi din această zonă.

Barti Tihamér a precizat că, în perioada următoare, va cere sprijinul scris al organizaţiilor locale UDMR, dar va strânge şi semnături din partea cetăţenilor pentru candidatura sa la şefia Consiliului Judeţean.

Decizia privind candidatul UDMR la şefia CJ Harghita se va lua în data de 9 aprilie, în cadrul unui Consiliu de Coordonare al UDMR la nivel judeţean, data limită pentru depunerea candidaturilor fiind 4 aprilie.

Barti Tihamér are 42 ani, are un doctorat în istorie şi studii în drept şi economie, iar din anul 2014 ocupă una din cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita este ocupat, de 16 ani, de Borboly Csaba, care vizează acum obţinerea unui al cincilea mandat. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.