Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita
Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita

Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita

Caravana „Fii pregătit!” va veni luni şi marţi, 7 şi 8 octombrie a.c., în Miercurea Ciuc și va fi poziționată pe platoul din centrul municipiului, joi, 10 octombrie, va fi amplasată în parcarea magazinului Lidl din Odorheiu Secuiesc, iar vineri, 11 octombrie, se va afla în faţa Casei de Cultură din municipiul Gheorgheni.

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, în cadrul căreia paramedicii SMURD și instructorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltul” al județului Harghita vor ține cursuri de prim ajutor și prevenție în situații de urgență la care cetățenii pot participa în mod gratuit, va fi prezentă în județul Harghita: în municipiul Miercurea Ciuc, în zilele de 7 și 8 octombrie a.c., în Odorheiu Secuiesc,  în ziua de 10 octombrie a.c. și în Gheorgheni în ziua de 11 octombrie a.c., în intervalul orar 09:00-17:00.

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție, construit special pe structura unui tir şi este dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Acesta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. Mai multe informații puteţi afla accesând:

www.FundatiapentruSMURD.ro şi www.Fiipregatit.ro.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.