Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 6 decembrie 2021
Home » Agricultură/Ecologie » Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural
Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural

Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural

În şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a urmat acesteia, a fost aprobată realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de punere în siguranţă a Iazului de decantare nr. 2 Harghita Băi

Şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural din luna august a avut loc ieri, pe ordinea de zi figurând mai multe puncte.

Astfel, reprezentanta Serviciului Judeţean Anticorupţie Harghita a prezentat activitatea instituţiei pe primul semestru al anului 2019, iar directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Harghita, Andrei-Peter Haschi, a detaliat situaţia plăţii subvenţiilor agricole aferente anului 2018 (inclusiv plăţile efectuate în 2019).

De asemenea, prefectul de Harghita, Jean Adrian Andrei, a făcut câteva consideraţii generale în ceea ce priveşte situaţia pregătirii pentru buna desfăşurare a noului an şcolar 2019-2020 în judeţ. Potrivit acestuia, raportat la nivel de ţară stăm foarte bine – procentul de autorizare sanitară de funcţionare este de 97%. „Ceea ce este lăudabil. Suntem printre puţinele judeţe care avem acest procent la autorizaţiile sanitare de funcţionare. Sigur, mai există un număr de 15 unităţi şcolare care nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare”, a spus Jean Adrian Andrei.

Tot ieri, după Colegiul Prefectural, a avut loc şi şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu un punct foarte important pe ordinea de zi. „În cadrul Comisiei centrale de avizare a documentaţiilor de expertiză pentru evaluarea stării de siguranţă în exploatarea barajelor încadrate în categoriile de importanţă A şi B, care a avut loc în data de 8 august a.c., la Ministerul Apelor şi Pădurilor a fost analizată şi avizată documentaţia Raport de expertiză tehnică pentru evaluarea stării de siguranţă a iazurilor de decantare Harghita Băi 1 şi 2. În urma acestei şedinţe a fost emis avizul pentru realizarea lucrărilor de urgenţă în vederea punerii în siguranţă a iazului de decantare Harghita Băi nr. 2, care este cel mai grav afectat”, a spus prefectul judeţului.

Iar ieri a fost aprobată Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de punere în siguranţă a Iazului de decantare nr. 2 Harghita Băi. (Şt.P.)

(Cu detalii despre toate aceste subiecte vom reveni în numerele următoare).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.