Premiu de excelenţă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la Gala EduManager.ro | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 8 februarie 2023
Home » Învățământ » Premiu de excelenţă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la Gala EduManager.ro
Premiu de excelenţă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la Gala EduManager.ro

Premiu de excelenţă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la Gala EduManager.ro

Echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita a fost distinsă cu un premiu de excelenţă la Gala EduManager.ro 2018 pentru implementarea unui sistem de videoconferinţă online, care eficientizează comunicarea directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ

După modelul aplicat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), IŞJ Harghita, cu sprijinul Edu Apps SRL – partenerul educaţional acreditat al Google pentru România – a reuşit să pună în funcţiune sistemul de videoconferinţă utilizând aplicaţiile Hangouts şi Youtube, respectiv conturile G Suite for Education ale unităţilor de învăţământ de pe dispozitivele directorilor şi directorilor adjuncţi.

Prin adoptarea sistemului de videoconferinţă, directorii de şcoli pot participa activ la şedinţele de lucru iniţiate de IŞJ, nemaifiind necesară deplasarea în municipiul reşedinţă de judeţ în acest scop, timpul alocat deplasărilor este economisit, iar costurile unităţilor de învăţământ se reduc.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Harghita, prof. Cristinel-Fănel Glodeanu, a declarat că această soluţie permite organizarea unei întâlniri online în mod rapid, cu un număr foarte mare de participanţi, adăugând automat evenimentul în calendarul personal.

„Aceştia pot interacţiona atât audio-video, la cerere, cât şi urmări fluxul live al evenimentului şi să converseze în timp real prin fereastra chat. De asemenea, participanţii îşi pot partaja ecranul şi pot lucra colaborativ pe documente distribuite online. Pe lângă aceste avantaje, un alt beneficiu al implementării acestei soluţii este acela că toate videoconferinţele sunt înregistrate şi arhivate automat, în deplină siguranţă, pentru a fi revăzute oricând de directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ”, a detaliat prof. Cristinel-Fănel Glodeanu.

Echipamentele folosite pentru videoconferinţe sunt cele deja existente în patrimoniul unităţilor de învăţământ şi al IŞJ (calculator, laptop, telefon mobil). Costurile cu implementarea soluţiei sunt practic nule, fiindcă Suita Google pentru Educaţie este gratuită şi permite crearea unui număr nelimitat de conturi, fără să impună nici un fel de limitări, iar suportul tehnic acordat de Edu Apps SRL este gratuit.

„Este al doilea an în care reuşim să găsim modalităţi de implementare a unor sisteme cu sume minime, aproape fără costuri, pentru o bună funcţionare a sistemului de învăţământ şi pentru o comunicare eficientă în sprijinul dezvoltării actului educaţional. Trebuie să menţionez că iniţiativa a aparţinut colegului nostru, prof. Daniel Bőjte, consilier în cadrul IŞJ Harghita, care, după ce a văzut cum funcţionează acest sistem la nivelul MEN, l-a implementat şi la nivelul judeţului nostru”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct. Potrivit prof. Glodeanu, un sistem similar funcţionează şi în judeţul Timiş.

La Gala EduManager.ro 2018 au participat peste o sută de lideri ai instituţiilor de învăţământ româneşti, între care reprezentanţi ai MEN, ai inspectoratelor şcolare judeţene, directori de instituţii din învăţământul preuniversitar, ai universităţilor, asociaţiilor profesionale din domeniu şi reprezentanţi ai companiilor private.

Proiectele înscrise au fost analizate de comisii de specialitate pentru fiecare categorie în parte şi de editorii portalului Edumanager.ro, iar cele mai valoroase au fost premiate în cadrul galei, desfăşurată săptămâna trecută la Hotelul Pullman din Capitală. Festivitatea de premiere a fost condusă de rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihai Costoiu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.