La sfârşitul săptămânii trecute: Poliţiştii harghiteni au întocmit 12 dosare penale şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Societate »
La sfârşitul săptămânii trecute:
Poliţiştii harghiteni au întocmit 12 dosare penale şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale
<h5><i>La sfârşitul săptămânii trecute:</i></h5> Poliţiştii harghiteni au întocmit 12 dosare penale şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale

La sfârşitul săptămânii trecute:
Poliţiştii harghiteni au întocmit 12 dosare penale şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale

Peste 100 de poliţişti harghiteni din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat la sfârşitul săptămânii trecute în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional.

Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, în această perioadă o prioritate a fost circulaţia rutieră, la care au fost angrenate efective mărite.

„Numai în acest interval de timp, poliţiştii harghiteni au legitimat aproape 500 de persoane şi au controlat peste 300 de autovehicule. În urma ilegalităţilor constatate au fost întocmite 12 dosare penale, dintre care patru pentru consum de alcool, două pentru conducere fără permis şi şase pentru alte fapte de natură penală”, au arătat reprezentanţii IPJ Harghita.

De asemenea, au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la aproximativ 30.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute şapte permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Un bărbat din Bacău, imobilizat după ce s-a urcat băut la volanul unei maşini şi a încercat să fugă de poliţiştii din Bălan

Un dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat de 42 de ani, din judeţul Bacău, care avea permisul de conducere suspendat, deoarece a fost prins la volanul unui autoturism în oraşul Bălan, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest caz, duminică, Poliţia Oraşului Bălan a fost sesizată telefonic despre faptul că pe strada 1 Decembrie din localitate circulă un autoturism la volanul căruia se află o persoană care consumase băuturi alcoolice.

Patrula de siguranţă publică aflată în serviciu s-a deplasat în zonă, iar poliţiştii au folosit semnalele luminoase ale rampei autospecialei de serviciu, autovehiculul respectiv fiind oprit în zona centrală a oraşului. Conducătorul auto a fugit în acel moment în spatele unei clădiri din apropiere, unde a fost prins şi imobilizat.

Bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, însă a refuzat să se supună testării alcoolscop, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, pentru recoltarea de probe biologice. Poliţiştii au mai constatat, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, că persoana respectivă figurează cu permisul reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

În municipiul Miercurea Ciuc, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic, sâmbătă, despre faptul că echipajul SMURD a fost solicitat să transporte o persoană accidentată la spital. „Din discuţiile purtate cu victima, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, rezultă că acesta, aflându-se în stare avansată de ebrietate, ar fi circulat cu bicicleta pe strada Şumuleu, iar la un moment dat ar fi căzut în şanţ şi s-ar fi accidentat. Bărbatul nu a putut da relaţii referitoare la locul exact al producerii accidentului, afirmând că bicicleta ar fi acasă, cu ghidonul rupt. Cadrelor medicale le-a fost prezentată aceeaşi variantă, însă în timpul intervenţiei victima a ieşit din curte şi s-a deplasat lângă un autoturism avariat în urma coliziunii frontale cu un cap de pod”, precizează biroul de presă al IPJ Harghita.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate şi mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În acest caz, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului şi clarificării stării de fapt, în funcţie de care vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au mai fost depistaţi în comunele Săcel şi Satu Mare. În Satu Mare, şoferul, un tânăr de 20 de ani, din localitate, avea 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu avea nici permis de conducere. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.