La mijloc de septembrie: Running Festival Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 24 ianuarie 2023
Home » Sport »
La mijloc de septembrie:
Running Festival Miercurea Ciuc
<h5><i>La mijloc de septembrie:</i></h5> Running Festival Miercurea Ciuc

La mijloc de septembrie:
Running Festival Miercurea Ciuc

Pasionaţii de mişcare în aer liber sunt invitaţi să participe, la mijlocul lunii septembrie, la un eveniment inedit pentru municipiul Miercurea Ciuc: un festival de alergare.

În organizarea Running Festival Csíkszereda şi a Primăriei municipiului Miercurea Ciuc, evenimentul, care se va întinde pe durata a două zile (17-18 septembrie), se adresează atât alergătorilor profesionişti, cât şi amatorilor, celor care preferă să alerge pe asfalt sau prin natură. În cadrul festivalului vor fi probe de maraton, de semimaraton, de ştafetă, de alergare pe trail şi chiar o probă dedicată familiilor.

În ceea ce priveşte traseul, organizatorii precizează că cei care vor participa la festival se vor întrece „pe lângă cele mai frumoase peisaje, clădiri, monumente din oraş sau pur şi simplu lângă puncte de reper ale oraşului Miercurea Ciuc”.

„Pornind din centrul oraşului, alergătorii vor trece prin faţa Colegiului Naţional Márton Áron, o clădire impozantă construită la începutul anilor 1900, apoi vor merge spre Păuleni şi Delniţa, pe parcurs vor vedea Munţii Hăşmaşul Mare şi Piatra Singuratică, după care, trecând prin satul Şoimeni, pot arunca o privire la Muntele Şumuleu (…) ajungând apoi la Biserica Franciscană din Şumuleu. (…)

Concurenţii vor trece şi pe lângă Cetatea Mikó, construită în anii 1600 în stil renascentist şi vor trece şi pe lângă Patinoarul Vákár Lajos”.

Organizatorii vor pregăti şi câteva momente de destindere pe parcursul festivalului de alergare. În timpul zilei, atmosfera va fi întreţinută de muzicieni locali, iar după concurs se va organiza un concert şi o petrecere.

Înscrierile se pot face pe pagina de Internet runningfesival.ro. Tot aici, precum şi pe pagina de Facebook a evenimentului pot fi găsite mai multe informaţii despre Running Festival Miercurea Ciuc. (Liviu C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.