Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Raliul Harghitei va deschide din nou sezonul competiţional | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sport » Raliul Harghitei va deschide din nou sezonul competiţional
Raliul Harghitei va deschide din nou sezonul competiţional

Raliul Harghitei va deschide din nou sezonul competiţional

Pentru al doilea an consecutiv, Campionatul Naţional de Raliuri va debuta cu etapa din Harghita, pe 26-27 aprilie.

Organizat pentru prima dată în anul 1978, Raliul Harghitei ajunge la ediţia cu numărul 32 şi la cea de-a 11-a consecutivă.

În cadrul unui comunicat de presă, organizatorul etapei, Maxx Racing, precizează că reabilitarea şi asfaltarea mai multor drumuri din judeţ au făcut să se meargă pe aceeaşi reţetă ca în urmă cu două sezoane. Astfel, Raliul Harghitei propune un total de 12 probe speciale de-a lungul a două zile de concurs, în care echipajele participante vor avea de parcurs puţin peste 500 km, dintre care aproape 120 km urmând a fi cronometraţi.

În acest sezon rămân atât probele speciale, cât şi cele mai importante locuri ale evenimentului. Şi parcul de service va rămâne în acelaşi loc, echipele tehnice urmând să fie găzduite pe străzile Kossuth Lajos şi Rákóczi Ferenc, iar festivităţile (de start şi cele finale) vor avea loc în Piaţa Márton Áron din Odorheiu Secuiesc.

Ediţia din acest sezon a etapei harghitene va debuta încă de miercuri, 24 aprilie, cu recunoaşterile probelor speciale, care, pentru echipajele neparticipante la Shakedown, se va întinde până vineri, 26 aprilie, inclusiv.

Ziua de joi, 25 aprilie, nu va cuprinde activităţi sportive. În schimb, organizatorii au pregătit un program plin: de la ora 13:00, reprezentanţii tehnici ai Federaţiei Române de Automobilism Sportiv vor începe verificările tehnice iniţiale. Maşinile de concurs vor poposi pentru scurt timp în parcul de service, ca mai apoi să fie conduse către scena amplasată în Piaţa Márton Áron, în vederea Startului Festiv şi a prezentării echipajelor, un prilej ce nu poate fi ratat de niciun fan al sportului cu motor. Competiţia propriu-zisă a Raliului Harghitei va începe vineri, 26 aprilie, dis-de-dimineaţă, cu testele oficiale de la Forţeni. Acolo, în trecerile repetate pe cei 2,85 km, echipajele vor avea prilejul să efectueze ultimele setări înaintea startului efectiv în concurs.

Startul în prima manşă de concurs se va da la ora 15:00, când prima maşină va pleca în cea mai lungă probă a raliului. Speciala „Bucin” (28,70 km) va da tonul acestei ediţii a Raliului Harghitei, fiind urmată de bine-cunoscuta probă „Liban” (11,83 km) – ultima oprire înaintea Super Specialei „Árpád Dietrich” din centrul municipiului gazdă, Odorheiu Secuiesc, probă spectacol care va pune punct primei zile de concurs a ediţiei 32.

Programul zilei de sâmbătă, 27 aprilie – precizează organizatorul competiţiei – „se va concentra aproape în întregime pe cursul superior al Homorodului Mic, fiind deja cunoscut atât publicului spectator, dar mai ales concurenţilor. Echipajele vor parcurge trei bucle identice a câte trei probe speciale distincte, speciala «Mereşti» (6,13 km) deschizând balul zilei secunde. Aceasta va fi urmată de proba «Sânpaul» (6,35 km), cunoscută nu doar pentru zona de start dintre lacuri, ci şi pentru denivelările care pun la grea încercare echipajele prezente la start. Toate cele trei bucle se vor încheia cu celebra specială a Raliului Harghitei powered by Toyota 2024: «Lueta», care va marca şi Power Stage-ul ediţiei pe cei 13,20 km. Cele mai rapide echipaje vor fi premiate în seara aceleiaşi zile, pe scena amplasată în Piaţa Márton Áron”.

Informaţii suplimentare legate de program, hărţi şi planul orar sunt disponibile pe www.raliulharghitei.ro/panou-afisaj. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.