Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a dat startul înscrierilor la Running Festival din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sport » S-a dat startul înscrierilor la Running Festival din Miercurea-Ciuc
S-a dat startul înscrierilor la Running Festival din Miercurea-Ciuc

S-a dat startul înscrierilor la Running Festival din Miercurea-Ciuc

  • În acest an sunt aşteptate să participe la festivalul de alergat aproximativ 1.400 de persoane

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a anunţat ieri că s-a dat startul înscrierilor pentru ediţia a patra a Running Festival, care se va desfăşura în perioada 13-14 septembrie. „Este un eveniment care anul trecut a atras 1.200 de alergători din diferite generaţii, oameni care percep alergarea nu numai ca sport, ci şi ca o ieşire din cotidian, oameni care sunt nu numai din zona Ciucului, ci din toată ţara, din Ungaria, oameni care vor să aibă un weekend plin de sport şi de atmosferă plăcută într-o zonă aparte. Asta dorim să facem şi anul acesta, să facem în aşa fel încât cei care vor decide să vină la Miercurea-Ciuc să aibă o experienţă foarte plăcută şi să poată să absoarbă din sentimentul, din feelingul acela al comunităţii locale. Sperăm ca cele două zile să fie un reper important în calendarul competiţiilor sportive de alergare la nivel naţional”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul municipiului Miercurea-Ciuc.

Coordonatoarea principală a festivalului, Miklós Edit, a spus la rândul ei că în acest an, în premieră, va fi organizat un concurs dedicat copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani, traseul fiind de 3 kilometri. Aceasta a mai spus că noul traseu, intitulat Kiddorun, a fost inclus în festival la cererea participanţilor.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc a precizat că această nouă probă este importantă, deoarece se adresează unui segment de vârstă care cumva se simţea în afara festivalului. „Concursul pentru copii, de trei kilometri, e important pentru că nu am putut să ne adresăm unui segment destul de consistent, acela al copiilor de peste 10 ani, până în 14 ani, inclusiv, pentru că ei deja nu alergau cu familiile, se simţeau, cumva, în afara festivalului şi copiii peste 14 ani, de obicei, intră pe alergare de 5 kilometri sau deja de 10 kilometri, depinde de pregătirea lor fizică şi sportivă. Aşa că acest segment va fi acoperit cu un traseu în centrul oraşului”, a spus Korodi Attila.

Miklós Edit a mai precizat că şi anul acesta a fost schimbat traseul de la Night Trail Run. Conform acesteia, acest traseu va fi în acest an un pic mai uşor. Coordonatoarea principală a festivalului de alergat a mai arătat că se aşteaptă ca în acest an numărul participanţilor să fie mai mare decât la ediţia anterioară, după estimările ei, cu aproximativ 200 de sportivi.

Potrivit site-ului dedicat evenimentului, pe lângă proba dedicată copiilor, festivalul de la Miercurea-Ciuc include mai multe curse: maraton (42 de kilometri), semimaraton (21 km), maraton ştafetă (4×10,5 km), alergare de noapte (7 km), alergarea pentru familii (2,5 km), cursa de 5 kilometri şi cursa de 10 kilometri.

„Pe parcursul traseelor, concurenţii vor trece pe lângă cele mai frumoase peisaje, clădiri, monumente ale oraşului Miercurea-Ciuc. Pornind din centru, alergătorii vor trece prin faţa Colegiului Naţional Márton Áron, o clădire impozantă construită la începutul anilor 1900, apoi vor merge spre Păuleni şi Delniţa, pe parcurs vor vedea Munţii Hăşmaşul Mare şi Piatra Singuratică, după care, trecând prin satul Şoimeni, pot arunca o privire la Muntele Şumuleu, la poalele cărui este organizat cel mai mare pelerinaj catolic din Europa de Est, ajungând apoi la Biserica Franciscană din Şumuleu, lăcaşul statuii Fecioarei Maria aflat în centrul acestui pelerinaj. (…) Concurenţii vor alerga şi pe lângă Cetatea Mikó, construită în anii 1600 în stil renascentist şi vor trece şi pe lângă Patinoarul Vákár Lajos, centrul faimosului hochei ciucan.

Traseul alergătorilor de trail porneşte chiar de lângă altarul la care se desfăşoară slujba din cadrul pelerinajului catolic. La sfârşitul concursului va avea loc tradiţionalul pasta party şi un concert”, se arată pe pagina oficială de Internet a festivalului de alergat.

Înscrierile la Running Festival au început ieri, 8 aprilie, şi se vor încheia pe 25 august. Timp de două săptămâni preţurile vor fi reduse. Înscrierile se fac pe pagina: www.runningfestival.ro.

Running Festival este organizat de Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar în acest an va ajuta şi CSM Miercurea-Ciuc, care va asigura suportul tehnic al competiţiei. (Şt. Pătrîntaş)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.