Ieri au început lucrările la aerogara din Braşov | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 noiembrie 2021
Home » Economic » Ieri au început lucrările la aerogara din Braşov
Ieri au început lucrările la aerogara din Braşov

Ieri au început lucrările la aerogara din Braşov

Se preconizează ca anul viitor să aibă primul zbor programat

Ziarul local Bună Ziua Braşov (BZB) scrie că ieri au început lucrările la terminalul viitorului aeroport din Braşov, de pe amplasamentul de la Ghimbav.

Consiliul Judeţean Braşov precizează că în primele luni, pe şantierul terminalului vor fi mobilizaţi între 30 şi 50 de muncitori, urmând ca din luna a patra, progresiv, numărul acestora să crească, în aşa fel încât să se ajungă la o mobilizare de 250 de oameni, iar lucrarea să se desfăşoare cu respectarea întru totul a graficului de execuţie.

Soluţiile tehnice prezentate de proiectant au fost adaptate la condiţionalităţile din teren, astfel încât durata de execuţie a terminalului a fost stabilită la 11,5 luni. „În condiţiile în care CJ Braşov va da ordinul de începere a lucrărilor pe 16 martie, se preconizează ca procesul verbal de recepţie la finalizarea construcţiei terminalului să fie semnat pe 1 martie 2021” – se precizează pe pagina de Internet a CJ Braşov.

„Condiţionalităţi de natură obiectivă au determinat această decalare a încheierii lucrărilor de construcţie a terminalului, însă avem asigurările constructorului că termenele prezentate astăzi vor fi respectate. 90% din lucrările la infrastructura Aeroportului Internaţional Braşov vor fi terminate în acest an, iar în vara anului 2021 vom putea avea primul zbor programat”, spunea preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

BZB scrie că, luni, Consiliul Judeţean Braşov, prin firma Ventura Investment a transmis către Asocierea BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA ordinul de începere a lucrărilor la terminalul de pasageri al aeroportului, astfel că lucrările au debutat, practic, de ieri.

Aeroportul din Braşov va fi cea mai apropiată aerogară pentru locuitorii din partea de est a judeţului Harghita. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.