Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bălan:Să ne bucurăm de lucrurile mărunte – Festivalul Luminii | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 28 aprilie 2024
Home » Timp Liber »
Bălan:
Să ne bucurăm de lucrurile mărunte – Festivalul Luminii
<h5><i>Bălan:</i></h5>Să ne bucurăm de lucrurile mărunte – Festivalul Luminii

Bălan:
Să ne bucurăm de lucrurile mărunte – Festivalul Luminii

Sâmbătă seara a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Luminii, organizat de Centrul Local „Prietenii Exploratori” Bălan, unde gulguţele au luminat centrul oraşului.

„Încercăm să ne integrăm în comunitate şi să le arătăm oamenilor cu ce se ocupă cercetaşii. Să creăm un eveniment la care să participe toată lumea şi să uităm pentru câteva clipe de cotidianul în care suntem cu toţii scufundaţi. Suntem în jur de 40 de cercetaşi, iar anul acesta la Festivalul Luminii am avut şi voluntari, care până acum nu s-au implicat în activităţi şi care sper că o să se implice de acum înainte”, a declarat Claudia Frunză, şef Centru Local „Prietenii Exploratori” Bălan.

„Eu am luat iniţiativa de a organiza Festivalul Luminii şi cu ajutorul unor lideri am reuşit acest lucru. Am discutat şi cu alţi cercetaşi despre Festivalul Luminii şi cum îl organizează ei, la ei în oraş. Am încercat să-l organizez eu la noi în oraş, pentru a aduce lucruri noi, chiar dacă este cea de-a treia ediţie, am zis că de fiecare dată putem modifica câte ceva să iasă din ce în ce mai bine. Pe noi ne bucură când vedem atâta lume care s-a adunat pentru festival”, a spus Alexandru Frunză, organizator al festivalului, senior în cadrul Centrului Local „Prietenii Exploratori”.

Cercetaşii i-au întâmpinat pe cei care au dorit să participe cu diverse jocuri şi ateliere, precum atelier de căţărat cu ajutorul nodurilor, schimb de cărţi, tir cu arcul, pictat pe faţă, descifrare de coduri. Printre activităţi s-au numărat şi copacul cu dorinţe şi cutia cu gânduri bune. „Mi se pare că noi, societatea din ziua de azi, avem nevoie de asta, de gânduri bune transmise de alţi oameni. Este o ocazie în care oamenii se pot aduna la un loc şi pot să se bucure de momentele speciale împreună, să înveţe lucruri noi şi să îşi transmită o vorbă bună”, a declarat Andrada Rotariu, organizator al festivalului, senior în cadrul Centrului Local „Prietenii Exploratori”.

În cadrul festivalului au fost invitaţi şi cercetaşii de la Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc. Nadia Teodora Popa, cercetaş la centrul „Orion”, ne spune de ce şi-a dorit să participe la festival: „Îmi plac foarte mult activităţile de la cercetaşi pentru că te ajută să te dezvolţi. Astăzi am pictat pe faţă mai mulţi copii şi am tras cu arcul. Atmosfera pentru mine este cea mai importantă”.

„Îmi place ideea de a ne bucura de lucrurile mărunte împreună, de a cunoaşte persoane noi. Am participat la tirul cu arcul, preferatul meu, m-am jucat cu copiii diferite jocuri, am învăţat să aprind focul cu cremene. Încurajez pe toată lumea să participe la activităţi organizate de cercetaşi şi să se înscrie la cercetaşi, pentru mine este ca a doua familie”, a spus Cosmina Elena Popa, cercetaş la Centru Local „Orion” din Miercurea-Ciuc, despre ce înseamnă pentru ea participarea la aceasta activitate.

La festival au fost invitaţi şi cei de la Asociaţia „Ucenicul Astronom”, care au susţinut o lecţie de astronomie, în planul iniţial fiind programată o sesiune de observare a stelelor. „Având în vedere că vremea nu a fost de partea noastră, ne-am reprofilat şi am ţinut o prezentare în Casa de Cultură despre poluarea luminoasă. Cum ne afectează aceasta pe noi ca oameni, cum afectează ecosistemul din care facem parte”, declară Cosmin Sorin Micloş, preşedintele Asociaţiei „Ucenicul Astronom”.

Prezent la eveniment a fost şi primarul Gheorghe Iojiban, care şi-a exprimat la rândul său gândurile cu privire la festival. „Festivalul Luminii este nu doar o simplă manifestare, ci o aducere de lumină în inimile noastre şi în colţurile oraşului nostru drag. Prin eforturile susţinute ale ONG-urilor, astăzi ne-am regăsit într-un mic paradis al speranţei, al liniştii sufleteşti şi al decenţei”, a spus acesta.

„Mulţumim tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment şi vă îndemnăm să păstrăm viu spiritul civic, construind împreună un viitor plin de lumină şi prosperitate pentru oraşul nostru Bălan”, a declarat primarul.

După toate activităţile susţinute de cercetaşi, festivalul s-a încheiat prin vizionarea filmului „Hotel Transilvania” în interiorul Casei de Cultură.

Emilia ŞERDEAN

(Arhivă foto)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.