Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Șase atracţii din Harghita în competiţia Destinaţia Anului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » (Inter)Național » Șase atracţii din Harghita în competiţia Destinaţia Anului
Șase atracţii din Harghita în competiţia Destinaţia Anului

Șase atracţii din Harghita în competiţia Destinaţia Anului

S-a dat startul votului în cadrul Destinaţia Anului 2024, competiţie care contribuie la creşterea popularizării unor atracţii turistice, indiferent că vorbim de localităţi, staţiuni sau puncte turistice.

Potrivit destinatiaanului.ro, platforma promovează „nu doar destinaţiile câştigătoare, ci orice colţ frumos al României. Zecile de milioane de impresii online şi vizualizări TV, miile de preluări în presa centrală şi în pagini adresate turiştilor străini, sutele de postări ale influencerilor parteneri fac din Destinaţia Anului un vehicul puternic de promovare”.

Câştigătorii sunt desemnaţi de voturile unui Juriu de experţi (peste 100), Vot Public (sute de mii de voturi) şi Cercetare Sociologică reprezentativă naţional (mii de respondenţi).

Concursul a crescut de la an la an, astfel că la actuala ediţie s-au înscris peste 300 de destinaţii turistice, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult ca în 2023. Din totalul celor 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, 35 au avut cel puţin o destinaţie înscrisă.

Ca o premieră, în acest an, competiţia s-a extins şi în Republica Moldova, fiind cuprinse 7 destinaţii.

Pentru finală au fost selectate 129 de destinaţii, acestea fiind împărţite în 11 categorii. Printre destinaţiile din finală se regăsesc şi 6 din judeţul nostru.

Mini Transilvania Parc (în apropiere de Odorheiu Secuiesc) şi Alpine Coaster (Topliţa) participă la categoria Parcuri de distracţie şi aventură, alături de alte 9 destinaţii.

Staţiunea Borsec şi Topliţa au ajuns în finala categoriei Staţiuni turistice, unde se mai poate vota pentru alte 20.

Punct Gastronomic Local – Casa VLC (Bilbor) se află printre finalistele categoriei Experienţe gastronomice, alături de alte 10 destinaţii.

Băile Tușnad și Împrejurimile participă, alături de alte 12 destinații, în categoria Regiuni eco-turistice.

Destinaţiile câştigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului şi pe baza rezultatelor cercetării Destinaţii Vizionare. La categoria Cea mai bună promovare, câştigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului care în această etapă este format din peste 200 de membri.

Câştigătoarele competiţiei de anul acesta vor fi anunţate pe 21 mai.

În anul 2022, Topliţa a fost câştigătoarea Destinaţia Anului, la categoria localităţi turistice. Anul trecut, în finală s-au aflat două destinaţii din judeţul nostru: Zona Băile Tuşnad (în categoria Comori naturale) şi Casa VLC Bilbor (la categoria Experienţe gastronomice, unde s-a clasat pe locul 3).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.