Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (3) | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 28 aprilie 2024
Home » Sport » Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (3)
Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (3)

Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (3)

Strategia sportivă a judeţului Harghita este elaborată în aşa fel încât să fie înţeleasă de toţi cei vizaţi.

În acest scop, dorim ca înainte de dezbaterea publică, care va începe în octombrie, prin intermediul acestor articole toată lumea să aibă cunoştinţe despre importanţa lui.

  • De ce sunt importanţi părinţii în Strategia Sportivă

În continuare, vom prezenta de ce joacă părinţii un rol critic în planificarea şi implementarea Strategiei Sportive.

Ca exemplu, avem cursa de alergare Running Festival din Miercurea-Ciuc, unde peste 1.000 de participanţi cu o vârstă medie de 36,5 ani au completat diferite trasee de concurs.

Family Run a fost unul dintre momentele deosebite ale evenimentului, cu aproape 300 de concurenţi, unde prin alergarea comună părinţii au dat exemplu copiilor, angajaţii serviciului de ambulanţă, respectiv forţele de ordine din localitate au dat exemplu de parteneriat maxim, dar mai presus de toate, toţi participanţii au trimis un mesaj pozitiv tuturor spectatorilor.

Mai jos enumerăm zece factori cheie care susţin de ce este important să se acorde atenţie opiniei părinţilor în acest proces şi de ce feedback-ul părinţilor este crucial în elaborarea Strategiei.

1. Sprijin şi angajament din partea părinţilor. Participarea activă şi sprijinul părinţilor sunt esenţiale pentru succesul strategiei sportive şi pentru încurajarea copiilor să practice sportul.

2. Părinţi ca modele. Părinţii pot fi exemple pozitive pentru copiii lor în ceea ce priveşte importanţa unui stil de viaţă activ şi al sportului.

3. Feedback-ul părinţilor. Experienţele şi opinia părinţilor pot oferi feedback valoros cu privire la eficacitatea strategiei sportive şi zonele care pot fi îmbunătăţite.

4. Motivaţia copiilor. Sprijinul pozitiv şi interesul părinţilor poate creşte motivaţia copiilor de a se implica în sport şi de a se dezvolta.

5. Colaborarea cu părinţii. Strategia sportivă poate oferi oportunitatea de a colabora cu părinţii în planificarea şi implementarea programelor de dezvoltare sportivă.

6. Informare pentru părinţi. Parte a strategiei sportive este furnizarea de informaţii părinţilor pentru a-i ajuta să înţeleagă beneficiile activităţilor sportive pentru copii şi opţiunile disponibile. Aceste informaţii pot ajuta părinţii să înţeleagă în ce fel sportul poate contribui la dezvoltarea copiilor.

7. Programarea timpului pentru copii. Participarea şi implicarea părinţilor pot ajuta la coordonarea programului copiilor astfel încât aceştia să poată participa în mod corespunzător la antrenamente şi competiţii.

8. Sprijinul comunitar. Părinţii pot contribui la crearea şi consolidarea comunităţii sportive, ceea ce poate contribui la experienţa sportivă pozitivă a copiilor.

9. Aşteptările părinţilor. Luarea în considerare a aşteptărilor şi cerinţelor părinţilor poate ajuta la planificarea şi implementarea strategiei sportive în concordanţă cu interesele comune ale copiilor şi părinţilor.

10. Sprijin pe termen lung. Angajamentul şi sprijinul pe termen lung din partea părinţilor sunt esenţiale pentru durabilitatea strategiei sportive şi dezvoltarea pe termen lung a sportivilor.

Ábrahám Előd, consilier sportiv SMAFTA SRL

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.