Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lanțul de magazine LIDL, în vizorul comisarilor CJPC Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 3 mai 2024
Home » Societate » Lanțul de magazine LIDL, în vizorul comisarilor CJPC Harghita
Lanțul de magazine LIDL, în vizorul comisarilor CJPC Harghita

Lanțul de magazine LIDL, în vizorul comisarilor CJPC Harghita

Toate cele 6 magazine LIDL din județ au fost verificate, în luna octombrie, de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului cu scopul de a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, ca parte a unei tematici naționale de control ANPC.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de către comisarul șef adjunct Laurențiu Moldovan, pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 219.000 lei și 4 avertismente scrise. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de 3.238 lei și au fost emise 5 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită;
  • comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite;
  • depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf;
  • utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse;
  • folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar;
  • deficiențe de etichetare a produselor alimentare și nealimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.);
  • comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate;
  • folosirea unui spațiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu paviment deteriorat;
  • nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători;
  • neafișarea ingredientelor cu potențial alergen al produselor care se vindeau vrac;
  • lipsa afișării prețului unor produse, la raft;
  • comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj;
  • existența unor neconcordanțe între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.