Încep să „curgă” din nou apelurile la 112 din cauza urşilor | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Încep să „curgă” din nou apelurile la 112 din cauza urşilor
Încep să „curgă” din nou apelurile la 112 din cauza urşilor

Încep să „curgă” din nou apelurile la 112 din cauza urşilor

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să ia măsuri de 12 ori în ultima săptămână pentru alungarea unor urşi din zona diverselor localităţi ale judeţului, însă a fost nevoie de intervenţia efectivă doar în două situaţii, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita.

„În ultima săptămână, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost primite 12 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezenţa unor urşi în zona localităţilor Miercurea-Ciuc (7), Cristuru Secuiesc (1), Lupeni (1), Şimoneşti (1), Lueta (1) şi Sâncrăieni (1).

Dintre cele 12 apeluri înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezenţa unor urşi, a fost nevoie de intervenţia pentru alungarea acestora în două cazuri, ambele din Miercurea-Ciuc, deoarece urşii nu mai erau prezenţi la locurile indicate de către apelanţi în restul cazurilor”, se precizează în comunicat. Potrivit sursei citate, cele două apeluri au fost primite în data de 27 aprilie, unul în jurul orei 01:30, iar celălalt la 23:30, fiind semnalată prezenţa unui urs pe strada dr. Dénes Lászlő din municipiul reşedinţă de judeţ. Jandarmii ajunşi la faţa locului au confirmat prezenţa ursului şi au alungat animalul sălbatic din zonă.

De la începutul anului au fost înregistrate la dispeceratul IJJ Harghita 50 de apeluri prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie. „Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, se mai arată în comunicatul IJJ Harghita.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.