Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trabantul, sărbătorit la Odorhei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Trabantul, sărbătorit la Odorhei
Trabantul, sărbătorit la Odorhei

Trabantul, sărbătorit la Odorhei

 

Zeci de iubitori ai maşinilor Trabant şi-au dat întâlnire în weekend la Odorheiu-Secuiesc, unde şi-au prezentat vehiculele pentru care au făcut o adevărată pasiune.

Cele aproximativ 60 de maşini Trabant, de toate culorile şi tipurile, modificate sau originale, au pornit într-o paradă prin centrul municipiului, spre încântarea trecătorilor sau a altor şoferi, unii aflaţi la volanul unor bolizi, care au aşteptat liniştiţi ca micile maşini să se prezinte publicului.

Parada a fost deschisă de o Dacie 1300, de Miliţie, cu toate dotările necesare, aflată în proprietatea unui bărbat din Bucureşti, care spune că doreşte să readucă istoria în actualitate.

„Această maşină este o replică a maşinilor de Miliţie din 1990. Are toate dotările pe care le aveau maşinile de Miliţie, iar vopseaua este originală”, povesteşte Viorel Balmez, care a şi purtat o uniformă de Miliţie de dinainte de 1990.

Printre maşinile care au participat la paradă s-a numărat şi un Trabant P600, an de fabricaţie 1964, pe care Cristian Negoiţă, din Buzău, mărturiseşte că l-a găsit „la pachet”, în urmă cu doi ani, într-un şopron din Săcele. Este mândru de achiziţia sa, mai ales că este un vehicul istoric, întrucât are peste 30 ani de când este fabricat.

Vedeta paradei a fost, însă, un Trabant decapotabil, de culoare portocalie, aflat în proprietatea unei familii din Braşov, care a atras toate privirile celor prezenţi şi în special ale doamnelor, care au recunoscut că este o maşină ca o bijuterie. Nicuţa Szafian este foarte încântată de maşina familiei, despre care spune că a fost modificată de soţul său.

„Este un Trabant decapotabil, cu două locuri, singurul din ţară omologat. Cu el, pe roţi, am fost la toate întâlnirile din ţară, am fost chiar şi în Ungaria, Germania. Când ne-am căsătorit acum 35 ani, prima maşină a fost un Trabant, şi după 35 ani am revenit la prima dragoste. Ceilalţi participanţi la trafic se uită admirativ la noi. În Braşov ne-am oprit la un semafor şi lângă noi era un Mercedes decapotabil şi vreau să vă spun că şoferul a spus că maşina noastră e de nota zece. Şi i-am replicat că toată maşina noastră costă cât o roată de-a maşinii sale. Iar el mi-a răspuns că toată lumea fotografiază Trabantul, nu Mercedesul”, mărturiseşte Nicuţa Szafian.

Participanţii la întâlnirea de la Odorheiu-Secuiesc au fost atât proprietari de Trabant foarte tineri, care au spus că au avut şi câte 12 maşini de acest fel până acum, cât şi unii mai în vârstă, pentru care Trabantul a fost şi rămâne marea dragoste. Întâlnirea a mai cuprins întreceri diverse între trabantişti şi momente de relaxare, cu muzică şi voie bună. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.