Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tabăra de vară la Liceul Tehnologic Corbu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Învățământ » Tabăra de vară la Liceul Tehnologic Corbu
Tabăra de vară la Liceul Tehnologic Corbu

Tabăra de vară la Liceul Tehnologic Corbu

În perioada 14 iulie – 17 august, o echipă de elevi ai Liceului Tehnologic Corbu, formată din Mădălina-Cristina Pîntea, Codruţa-Livia Pîntea şi Claudia Ciucan, eleve în clasa a XI-a, au depus o aplicaţie în cadrul proiectului EduLab – Programul de antreprenoriat în educaţie, organizat de fundaţia Noi Orizonturi şi VITAS, care s-a finalizat cu obţinerea locului III, din 19 echipe participante.

Proiectul, aflat în derulare, constă în organizarea unei tabere de vară pentru elevii din ciclul primar, cu scopul de a readuce elevii în bănci, de a diminua carenţele în învăţare, datorate orelor online, de a-i motiva să continue să înveţe, să comunice şi să interacţioneze.

În realizarea proiectului s-a apelat la echipe de voluntari formate din liceeni şi cadre didactice ale Liceului Tehnologic Corbu, dar şi la sprijinul părinţilor şi al comunităţii locale.

În această săptămână se derulează activităţile propriu-zise propuse în proiect, care constau în jocuri de energizare şi interrelaţionare, cluburi de lectură, ateliere de creaţie, ore de iniţiere pe platforme de învăţare online, activităţi sportive, de explorare a mediului şi de recuperare a cunoştinţelor la materiile de bază.

Zilnic sunt prezenţi circa 40 de elevi din ciclul primar şi 20 de voluntari. Activităţile sunt diverse, captivante şi proiectate să îmbine învăţarea formală cu cea nonformală, într-un mod interactiv, care să reducă din efectele generate de perioada de izolare impusă de pandemia COVID-19, să readucă echilibrul emoţional al elevilor, să le stimuleze motivaţia pentru învăţare, în apropierea începerii unui nou an şcolar.

Finanţarea proiectului este asigurată, o parte, din bugetul acordat de Fundaţia Noi Orizonturi şi VITAS, în valoare de 2.400 lei, şi cealaltă parte, din sponsorizări atrase de la SC Romaqua Goup SA, SC FodorPan SRL, SC Cozan Com SRL, SC Alcris SRL, Primăria Corbu, Comitetul de Părinţi, în valoare de 2.400 lei.

În contextul măsurilor impuse de pandemia de COVID-19, toate activităţile se desfășoară cu respectarea regulilor de siguranţă: limitarea numărului de copii dintr-un grup, activităţi care să limiteze interacţiunile fizice, folosirea echipamentelor de protecţie (măşti, mănuşi), igienizarea spaţiilor, folosirea substanţelor dezinfectante, respectarea distanţei de siguranţă.

Echipa de proiect

Elevă participantă în proiect: „A fost o experienţă foarte interesantă. Ne-am închegat relaţia cu colegii noştri mai mici”

Mădălina-Cristina Pîntea, una dintre cele trei eleve ale echipei implicate în proiect, spunea că-i face plăcere să se implice în proiectele care sunt derulate de şcoală sau care au legătură cu instituţia de învăţământ, iar atunci când a aflat că prin acesta îi va ajuta şi pe colegii mai mici, nu a stat pe gânduri şi a vrut să ia parte la activitate.

„A fost o experienţă foarte interesantă. Am învăţat foarte multe, m-am dezvoltat şi eu, atât pe plan personal, cât şi profesional, şi ne-am închegat relaţia cu colegii noştri mai mici”, spunea Mădălina referitor la experienţa trăită în această vară, cu ocazia derulării proiectului.

Iar legat de premiul obţinut, zicea că „am lucrat foarte mult în ultimele 5 săptămâni şi faptul că am reuşit să luăm un loc destul de bun, pentru noi înseamnă foarte mult, mai ales că-i ajutăm pe cei mici”. (Liviu C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.