Primăria Miercurea Ciuc va începe anul cu un nou logo | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 iunie 2023
Home » Societate » Primăria Miercurea Ciuc va începe anul cu un nou logo
Primăria Miercurea Ciuc va începe anul cu un nou logo

Primăria Miercurea Ciuc va începe anul cu un nou logo

  • Acesta este inspirat din denumirea în limba maghiară a municipiului, cuprinzând literele C și S

„Nevoia unei schimbări a brandului primăriei a fost resimţită atât în cadrul instituţiei, cât şi de către cetăţeni – şi în multe privinţe este legată de realizarea noii pagini de web a instituţiei, aflată în dezvoltare”, a precizat municipalitatea.

Noul logo care se va afla în centrul brandului a fost creat de designerul grafic László Hajnalka, aceasta precizând că a dorit să creeze o siglă care să aibă o semnificație nu numai pentru localnici, ci să fie înțeleasă de toată lumea. Sigla se inspiră din iniţiala denumirii în limba maghiară a Primăriei Miercurea Ciuc (Csíkszereda Városháza), cuprinzând lirele C și S. De asemenea, precizează municipalitatea, aceasta seamănă cu emblema tradiţională a oraşului, recent aprobată legal: ideograma unei inimi din care cresc trei flori de nu-mă-uita. Stilul combină eleganţa şi minimalismul în culori şi forme.

„Obişnuinţa este a doua natură a omului. Dar, dacă mă uit la materialele care au fost create în ultimele săptămâni şi luni, văd din ce în ce mai mult că a fost o decizie bună, pentru că noua identitate vizuală a instituţiei exprimă într-un limbaj vizual diferit ceea ce reprezentăm. Nu putem să ne gândim doar la ziua de azi, ci la următorii zece ani”, a spus Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc.

Potrivit instituției, noul logo a început să fie deja folosit pe rețelele de socializare și va apărea atât pe bannerele ce vor fi folosite la diferite evenimente, cât și pe panouri informative și chiar pe formularele tipizate ale primăriei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Frumos, dar în localitatea respectivă sunt și etnici români. Pentru ei care este logo-ul orașului? Nu este o neatenție din partea autorului și primarului? LA MULȚI ANI TUTUROR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.