Ieri după amiază: Cinci incendii de vegetație uscată | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate » Ieri după amiază: Cinci incendii de vegetație uscată
Ieri după amiază: Cinci incendii de vegetație uscată

Ieri după amiază: Cinci incendii de vegetație uscată

O suprafață totală de aproape de 20 hectare a fost afectată, ieri după-amiază, de cinci incendii de vegetație uscată, care s-au produs în cinci localități harghitene.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU „Oltul” Harghita, Alina Ciobotariu, pompierii militari împreună cu cei voluntari și cu alți reprezentanți ai autorităților locale „au acționat unitar pentru evitarea propagării flăcărilor, favorizată de vântul puternic, la locuințele, fondurile forestiere sau anexele gospodărești aflate în proximitatea zonelor de manifestare, precum și pentru limitarea potențialelor efecte. Toți s-au mobilizat și au acționat pentru localizarea și lichidarea acestor arderi necontrolate”, potrivit sursei citate.

Incendiile au afectat 4 hectare de teren în comuna Bilbor, 2,5 ha în Ditrău, câte un hectar în municipiul Toplița și satul Livezi-Ciuc, iar în orașul Bălan a fost cuprinsă o suprafață de 10 ha.

„Facem un apel la responsabilitatea cetățenilor, mai ales în această perioadă, când resursele structurilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență sunt angrenate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirii cu COVID-19 și alte misiuni specifice, din aceeași categorie. Dacă trebuie să #StămAcasă, aceasta nu înseamnă că putem să ardem în neștire tot ce găsim în jur, fără să ne gândim la consecințe, legea trebuie respectată inclusiv pe timpul stării de urgență”, a atras atenția purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.