Coronavirus Harghita, 7 aprilie | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 7 aprilie
Coronavirus Harghita, 7 aprilie

Coronavirus Harghita, 7 aprilie

Amenzi în valoare de peste 250.000 lei

În județul Harghita, potrivit informațiilor făcute publice de Instituția Prefectului – Județul Harghita, astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas același ca în ziua precedentă: 3 cazuri testate pozitiv (a doua persoană confirmată este contact cu prima, iar într-un caz testarea la COVID-19 a fost efectuată după constatarea decesului unei rude a primului infectat). În cadrul anchetei epidemiologice de caz, s-a dispus izolarea la domiciliu a 47 de persoane. Ancheta epidemiologică se desfășoară în continuare.

În județ, conform sursei citate, situația epidemiologică la ora 13:00 se prezenta astfel:

– 272 persoane aflate în carantină instituționalizată;

– 26 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;

– 1.212 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;

– 2.802 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 615 persoane izolate la domiciliu. Au fost depistate două persoane care nu respectau regimul izolării.

Ieri, în total, polițiștii au aplicat 138 de amenzi pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, în valoare totală de 244.000 lei.

La rândul lor, jandarmii harghiteni au verificat, în acțiuni independente, un număr de 60 persoane aflate în autoizolare.

În perioada amintită, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita au aplicat patru amenzi, în valoare de 8.000 lei, și șase avertismente. Dintre acestea, trei amenzi și două avertismente au fost aplicate de către jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, o amendă și patru avertismente de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni. Sancțiunile au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu jandarmii din județ însoțirea a opt coloane, conform Instituției Prefectului – Județul Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.