Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rezultatele „ordonanţei migraţiei” în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Politic » Rezultatele „ordonanţei migraţiei” în Harghita
Rezultatele „ordonanţei migraţiei” în Harghita

Rezultatele „ordonanţei migraţiei” în Harghita

 Pentru prima dată în istoria postrevoluţionară un ales local al UDMR trece la alt partid

Trei primari şi 21 de consilieri locali au trecut la PSD în urma aplicării OUG 55/2014, care a permis aleşilor locali să se înscrie într-un alt partid decât formaţiunea pe listele căreia au candidat.

Prim-vicepreşedintele PSD Harghita, Dan Petruţ, a declarat pentru Agerpres că s-au înscris în formaţiunea pe care o reprezintă doi primari de la PNL şi unul de la PDL, precum şi zece consilieri democrat-liberali, opt liberali şi câte unul de la UDMR, PNG şi un independent. Au decis să se alăture social-democraţilor primarii din comuna Corbu (fost PDL) şi din localităţile Subcetate şi Gălăuţaş (care au candidat sub culorile PNL).

Potrivit lui Dan Petruţ, s-a format o nouă majoritate în comunele Tulgheş, Corbu şi Gălăuţaş, unde câte cinci consilieri s-au înscris în PSD.

În prezent, organizaţia PSD Harghita are şase primari şi 51 de consilieri locali, faţă de trei primari şi 30 de consilieri câţi avea înainte de adoptarea OUG 55/2014.

Dan Petruţ a spus că „cea mai spectaculoasă trecere la PSD” a fost a consilierului UDMR din Tulgheş, fiind pentru prima dată când un ales local al Uniunii se înscrie într-un partid românesc.

Prim-vicepreşedintele PSD Harghita şi-a exprimat speranţa că acesta va fi doar un început şi că aleşii locali ai UDMR îşi vor da seama că „politica nu se face pe criterii etnice”.

Potrivit lui Dan Petruţ, decizia de a schimba formaţiunea politică a celor trei primari şi 21 de consilieri locali a fost motivată, pe de o parte, de „dorinţa de a respecta promisiunile făcute în campanie, când candidau sub sigla USL”, şi, pe de altă parte, de faptul că „vor să facă ceva pentru comunitate”.

În principalele oraşe şi municipii din Harghita, precum şi la nivelul Consiliului Judeţean nu s-au înregistrat înscrieri în alte formaţiuni politice.

Gina Ştefan

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.