PSD a câştigat 6 primării, dar a pierdut Primăria municipiului Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Politic » PSD a câştigat 6 primării, dar a pierdut Primăria municipiului Topliţa
PSD a câştigat 6 primării, dar a pierdut Primăria municipiului Topliţa

PSD a câştigat 6 primării, dar a pierdut Primăria municipiului Topliţa

  • Preşedintele PSD Harghita, Romeo Ţepeş-Focşa: „Se pare că lumea nu a avut răbdare să vadă proiectele pe care le-am finanţat şi aşteptam să le implementăm”

În mod tradiţional, PSD Harghita a câştigat în comunele româneşti, mai exact în Tulgheş, Corbu, Gălăuţaş, Sărmaş, Subcetate şi Voşlăbeni. Însă marea pierdere este cea a Primăriei municipiului Topliţa.

Referitor la acest rezultat, Romeo Ţepeş-Focşa, preşedintele PSD Harghita, spunea pentru publicaţia noastră că „lumea nu a avut răbdare să vadă proiectele pe care le-am finanţat şi aşteptam să le implementăm. Din fericire, am reuşit să păstrăm celelalte comune unde aveam primari.

Asta e opţiunea electoratului. Ne conformăm. Mulţumim celor care au ales să voteze cu noi şi sperăm să îi facem să se răzgândească ca peste patru ani şi cei care nu au votat cu noi să fie alături de noi”.

Romeo Ţepeş-Focşa mai spunea că un factor în eşecul de la Topliţa l-a reprezentat şi lipsa majorităţii din consiliul local.

„O să încercăm să facem o poziţie corectă, să arătăm oamenilor că suntem în stare să obţinem mai mult decât un mandat şi să avem o continuitate, pentru că proiectelor mari, de anvergură, le e necesar măcar 4-5 ani pentru a fi implementate”, mai spunea preşedintele PSD Harghita.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, ieri încă se aştepta/încă se aşteaptă rezultatul final al numărătorii. Totuşi, se speră să se obţină cel puţin trei consilieri din partea PSD, la fel ca în actualul mandat. „Am obţinut un scor bun, avem peste 9.000 de voturi la Consiliul Judeţean (…) şi sperăm de ce nu la al patrulea loc în Consiliul Judeţean”.

La nivelul municipiului Gheorgheni, alianţa PSD PNL s-a clasat pe locul 3 şi se speră să se obţină măcar un loc de consilier.

La fel ca în cazul municipiului Topliţa, nici la Miercurea-Ciuc încă nu se ştia câţi consilieri locali vor avea partidele româneşti în componenţă, rezultatele finale fiind estimate pentru această seară/ cel mai probabil, rezultatele finale publicându-se aseară, după închiderea ediţiei ziarului nostru. (L. Câmpean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.