Oameni în slujba oamenilor! | Informația Harghitei - jurnal independent Oameni în slujba oamenilor! | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Politic » Oameni în slujba oamenilor!
Oameni în slujba oamenilor!

Oameni în slujba oamenilor!

PNL Harghita vine în faţa dumneavoastră cu o echipă de oameni capabili, care cu siguranţă vă vor urmări interesele în Consiliul Judeţean. Putem spune că echipa noastră îmbină experienţa cu elanul tineresc. Avem în echipa noastră oameni care au făcut ceva pentru judeţul în care trăim, dar şi care vor să se pună la dispoziţia dumneavoastră, să se dedice muncii pentru un judeţ mai frumos, mai curat, mai atractiv, mai civilizat. Un judeţ care să ofere şanse fiecăruia, locuri de muncă, siguranţă, un judeţ în care tinerii să rămână, să-şi găsească un rost aici, acasă. De aceea vă rugăm să acordaţi încrederea dumneavoastră echipei noastre, formată din oameni cu experienţă sau cu elan tineresc, atât femei, cât şi bărbaţi. Însă toţi animaţi de cele mai bune gânduri şi intenţii pentru judeţul nostru. Oameni care au dovedit până acum fiecare la locul său că poate. Şi care cu siguranţă nu vă vor dezamăgi. Vă mulţumim pentru încrederea acordată nouă! Iată lista noastră de candidaţi:

1. LAZĂR COSTEL-CRISTIAN are 53 de ani, este căsătorit şi împreună cu soţia sa are trei copii. A absolvit  Facultatea  de Istorie a Universităţii Bucureşti, unde a terminat şi masterul. Este doctor în istorie, doctorat obţinut la  Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi. Din anul 1998 este profesor de istorie la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, iar din 2012  director al Centrului Cultural Topliţa. Din anul 2021 este subsecretar de stat în Ministerul Culturii. A fost consilier local în municipiul Topliţa în perioada 2008-2020, a publicat lucrări şi studii de istorie. A fost dintotdeauna implicat în plan civic,  activând în diverse asociaţii şi fundaţii.

Am educat generaţii întregi de elevi în spiritul patriotismului, al iubirii de ţară, dar şi al democraţiei, al toleranţei, al acceptării celorlalţi, indiferent de limbă, confesiune, convingeri politice. Tot ce am scris şi publicat de-a lungul timpului îmi stă mărturie pentru ceea ce spun aici. Dumnezeu ne-a binecuvântat aici cu tot ce ne trebuie. Oamenii locului, indiferent că sunt români sau secui, sunt harnici, frumoşi, de cuvânt, statornici. Şi în acelaşi timp buni la suflet şi toleranţi: cred că aproape fiecare familie din judeţul nostru are cel puţin un membru din cealaltă etnie. 

De noi toţi depinde dacă vom face din judeţul nostru unul mai prosper, mai bogat, care să ofere nouă şi copiilor noştri o viaţă mai bună. De noi depinde dacă vom atrage fonduri europene, dacă vom crea locuri de muncă, vom avea infrastructură ca în ţările mai dezvoltate: drumuri, şcoli, spitale. De noi depinde dacă vom reuşi să trăim în armonie unii cu alţii, dacă vom convinge copiii noştri să rămână acasă, să le putem oferi ceea ce le oferă alte zone. Fiindcă avem tot ce ne trebuie: oameni, locuri, resurse. Ne mai trebuie fapte!”.

***

2. TRUŢĂ SORIN-NICOLAE  s-a născut la Miercurea-Ciuc în anul 1971. Este licenţiat în Ştiinţe Juridice al Facultăţii de Drept Simion Bărnuţiu din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi este specializat în cadastru şi publicitate imobiliară. Din anul 1990 până în prezent a fost angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Harghita. Din anul 2010 deţine funcţia de director al instituţiei, calitate în care a făcut nenumărate demersuri pentru modificarea legislaţiei şi stimularea primăriilor în vederea finalizării procesului de retrocedare a terenurilor agricole şi forestiere şi pentru înscrierea acestora în cartea funciară. Din anul 1998 este membru, iar din anul 2021 deţine funcţia de vicepreşedinte al filialei teritoriale PNL Harghita.

Cel mai bun mod de a rezolva aceste probleme este de a contribui la dezvoltarea locală prin măsuri liberale, în folosul oamenilor. Este nevoie de investiţii la nivel local, de înfiinţarea de locuri de muncă. Am învăţat că, atunci când nu iei în serios problemele celor din jurul tău, oamenii te vor ignora politicos şi se vor alinia în spatele unui populist grobian. Şi nu pentru că cred în el neapărat, ci pentru că oamenii sunt dezamăgiţi. Şi dezamăgirea este o forţă cu care nu te poţi juca.

Am învăţat şi asta. România are nevoie de liberalism autentic, iar la alegerile locale din judeţul Harghita noi suntem cei care trebuie să îi convingem pe cetăţeni să voteze pentru starea de normalitate, să voteze PNL!”.

***

3. RUNCAN PETRU este născut în anul 1962 şi este de profesie economist.

A absolvit Liceul „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, Facultatea de informatică de gestiune din cadrul Universităţii George Bariţiu din Braşov. În perioada 1990-2000 a fost inspector în cadrul serviciului de control fiscal din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, în  perioada  1994-2000 a făcut parte din corpul de control al ministrului de Finanţe, din 2000-2008 a fost şef AFP Sărmaş şi şef la Administraţia Finanţelor Publice Oraş Borsec, iar din anul 2008 a trecut în sectorul privat ca administrator al unei firme cu activitate de turism şi agricultură.

Face parte din PNL din anul 2008, iar din acelaşi an a fost consilier local în cadrul Primăriei comunei Bilbor.

În calitate de candidat la funcţia de consilier judeţean mă voi implica pentru a dezvolta infrastructura din zona de nord a judeţului, pentru a atrage investitorii şi, în mod special, deschiderea drumului care face legătura între jud. Harghita şi jud. Suceava prin loc. Bilbor”.

***

Următorii candidaţi ai PNL pentru Consiliul Judeţean Harghita sunt:

Roşca Cosmin;
Muscă Traian;
Izsak Alina;
Pop Daniela.

***

PNL Harghita militează pentru:

  • instituţii de învăţământ cu o dotare corespunzătoare şi cu condiţii decente de desfăşurare a activităţii;
  • asigurarea siguranţei cetăţeanului, care să cuprindă cel puţin iluminatul  nocturn şi servicii de pază şi protecţie (poliţie comunitară);
  • servicii de asistenţă socială pentru persoanele aflate în situaţii de dificultate;
  • servicii medicale, într-o structură minimă obligatorie;
  • infrastructură funcţională;
  • asigurarea drepturilor salariale ale angajaţilor primăriei şi ai serviciilor din subordine.

Cu toate că legea prevede în acest moment un mecanism de distribuire a unor sume de susţinere a bugetelor locale, acestea sunt insuficiente pentru a asigura necesităţile de strictă urgenţă ale comunităţilor noastre. De aceea distribuirea sumelor de echilibru trebuie să se facă după o analiză corespunzătoare, astfel încât să asigure un buget minim pe locuitor.

Cel mai bun mod de a rezolva aceste probleme este de a contribui la dezvoltarea locală prin măsuri liberale, în folosul oamenilor. Este nevoie de investiţii la nivel local, de înfiinţarea de locuri de muncă. Vă îndemnăm să votaţi echipa noastră, iar noi nu vă vom dezamăgi!

Comandat de Partidul Naţional Liberal Filiala Harghita, Executat de Fundaţia Adevărul Harghitei, CMF 21240015

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.