După mai mulţi ani, PSD va avea din nou un consilier local la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Politic » După mai mulţi ani, PSD va avea din nou un consilier local la Miercurea-Ciuc
După mai mulţi ani, PSD va avea din nou un consilier local la Miercurea-Ciuc

După mai mulţi ani, PSD va avea din nou un consilier local la Miercurea-Ciuc

  • Romeo-Ţepeş Focşa, preşedintele PSD Harghita: În Consiliul Local Topliţa vom sta în opoziţie, vom fi foarte vigilenţi şi o să ne facem treaba

Dacă în urmă cu 4 ani cel mai mare succes al PSD Harghita a fost câştigarea Primăriei Topliţa, acum pierderea administraţiei municipiului de pe Mureşul Superior a fost un eşec. Tot ca aspect negativ este şi pierderea unui consilier judeţean, deşi a obţinut peste 9.000 de voturi din partea alegătorilor. Partidul rămâne, însă, cu succesul din celelalte 6 comune româneşti, precum şi cu faptul că a reuşit să obţină un mandat în Consiliul Local Miercurea-Ciuc, după mai mulţi ani de absenţă.

Romeo-Ţepeş Focşa, preşedintele PSD Harghita, spunea, referindu-se la viitoarea configuraţie a Consiliului Local Topliţa, unde formaţiunea a obţinut 6 mandate, că membrii PSD vor rămâne în opoziţie.

„Noi vom face opoziţie, e clar. În cadrul opoziţiei nu vom face nicio înţelegere. O să fim foarte vigilenţi, o să ne facem treaba şi cam atât. Nu avem neapărat un plan de bătaie sau să facem o coaliţie în vederea unei majorităţi. Au câştigat, îi felicităm şi le dorim să facă treabă”.

Gustul amar rămâne şi la Consiliul Judeţean, Romeo-Ţepeş Focşa precizând că „ne pare foarte rău că la forul judeţean, din păcate, cu 9.000 şi ceva de voturi, avem doar două mandate. Am pierdut la redistribuire. Aşa că noi cu 9.000 şi ceva de voturi vom lua doi consilieri, iar cei de la PNL cu şase mii şi ceva de voturi vor lua un consilier – şi încă unul la redistribuire”.

Astfel, pentru următorii 4 ani, populaţia de etnie din judeţ va fi reprezentată în Consiliul Judeţean Harghita doar de 4 consilieri, faţă de 5 câţi au fost până acum. Întrebat dacă acest lucru va afecta soarta proiectelor din nordul judeţului, preşedintele PSD Harghita spera ca acest lucru să nu se întâmple, „pentru că, aşa cum e normal, nu trebuie să facem politică separatistă sau bazată pe criterii etnice.

Pe viitorul preşedinte al Consiliului Judeţeanului îl cunosc foarte bine şi ştiu că e un om de cuvânt, e un om echitabil care ştie să facă politică, dar ştie să facă şi administraţie.

Ne bazăm pe corectitudinea tuturor. Judeţul nu cred că e, aşa cum spunem, împărţit în mai multe zone. E un judeţ multicultural, dar asta nu trebuie să pună frână administraţiilor dintr-o zonă sau alta”.

Cum spuneam mai sus, un succes a fost înregistrat la Miercurea-Ciuc. „Noi, cei de la PSD, nu am avut de mult un consilier în Consiliul Municipal. Ne bucurăm, îl cunosc foarte bine pe Vasian Cioancă şi am încredere că va face tot ce-i stă în putere pentru a reprezenta şi va fi o voce în Consiliul Municipal, chiar dacă este unul singur. Sunt convins că va face o treabă bună şi îi doresc succes”, spunea Romeo-Ţepeş Focşa.

Acesta a dorit să felicite şi să scoată în evidenţă şi rezultatele din celelalte localităţi cu o pondere majoritară de etnie română. Este vorba de Tulgheş – 7 mandate şi funcţia de primar, Corbu – 6 mandate şi funcţia de primar, Bilbor – 3 mandate, Gălăuţaş – 4 mandate şi funcţia de primar, Sărmaş – 5 mandate şi funcţia de primar, Subcetate – 4 mandate şi funcţia de primar, Voşlăbeni – 4 mandate şi funcţia de primar, Bălan – 3 mandate, Borsec – 2 mandate.

Ca o concluzie a rezultatelor, preşedintele PSD Harghita afirma: „Aşa cum am mai spus, fotbalul e pe goluri, politica pe voturi. Învăţăm din greşeli, mergem înainte şi sunt convins că în 2028 vom face o figură mult mai frumoasă, pentru că noi întotdeauna am stat, am analizat. Vom face analize pertinente, ne vom regrupa. Mergem mai departe, ne facem treaba în administraţie, aşa cum ştim noi mai bine.

Vreau să-i felicit şi pe colegii care au obţinut mandate în celelalte localităţi. Avem nişte rezultate extraordinare.

Avem doi colegi noi. La Voşlăbeni – Alexandru Vaidoş, cu experienţă administrativă, pentru că a fost atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean. Iar la Sărmaş îl avem pe Mihai Mîndru, un băiat cu potenţial, un inginer silvic, care a obţinut un rezultat extraordinar de bun.

Vreau să le doresc succes!”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.