În comuna Corbu se amenajează trotuare pe o lungime de aproximativ 5 km | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » În comuna Corbu se amenajează trotuare pe o lungime de aproximativ 5 km
În comuna Corbu se amenajează trotuare pe o lungime de aproximativ 5 km

În comuna Corbu se amenajează trotuare pe o lungime de aproximativ 5 km

De câteva săptămâni, în comuna Corbu au început lucrările de amenajare a trotuarelor, primarul Romeo Ţepeş-Focşa precizând că, deocamdată, acestea se realizează pe o lungime de aproape 5 km.

Edilul spunea că s-a decis să se apuce acum de această lucrare pentru că sunt realizate toate branşările la apă, astfel că nu va fi nevoie să se mai intervină sub trotuare. În prezent, trotuarul se amenajează doar pe un tronson al comunei, urmând ca în anii următori să se continue lucrările, iar în 2 ani comuna să aibă căi pietonale pe toată lungimea drumului naţional care străbate cele două sate, Corbu şi Capu Corbului.

Romeo Ţepeş-Focşa mai arăta faptul că odată cu aceasta se fac şi lucrări de amenajare a şanţurilor – curăţare şi decolmatare. Rigole nu se vor face pentru că se află în imediata vecinătate a drumului naţional şi trebuie respectate detalii tehnice care ar ridica amenajarea lor la sume foarte mari. Din acest motiv s-a decis să se amenajeze doar trotuarele şi să se cureţe şanţurile.

„La final o să arate extraordinar de bine”, spunea primarul comunei Corbu.

Bugetul alocat pentru această investiţie este de aproape 1,4 milioane de lei şi este asigurat din fonduri proprii. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Super, Asa a fost si in Toplita, veniti sa vedeti cum arata acuma, iti rupi gatul, mai ales in Calimanel. Lucrarea nu a fost facuta sa dureze, de mantuiala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.