Primăria Miercurea-Ciuc continuă implementarea proiectelor vizând dezvoltarea educaţiei | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 26 iunie 2024
Home » Învățământ » Primăria Miercurea-Ciuc continuă implementarea proiectelor vizând dezvoltarea educaţiei
Primăria Miercurea-Ciuc continuă implementarea proiectelor vizând dezvoltarea educaţiei

Primăria Miercurea-Ciuc continuă implementarea proiectelor vizând dezvoltarea educaţiei

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a anunţat că reprezentanţii administraţiei locale vor continua implementarea marilor proiecte vizând dezvoltările în sistemul de învăţământ astfel încât toţi copiii să poată beneficia de o educaţie de calitate. „Pentru noi, tot sistemul educaţional este foarte important. Vom continua cele două proiecte mari, deja suntem la fazele de implementare. În primul rând, în fază avansată de implementare este programul prin care 486 de săli educaţionale vor primi mobilier şi digitalizare şi vor fi dotate şi laboratoarele specifice şcolilor, liceelor, şcolilor generale. Am pornit şi cu implementarea proiectului privind campusul şcolar pentru sistemul educaţional dual profesional. Este un proiect foarte complex. Acum vedem cum realmente se va schimba aspectul învăţământului şi aspectul arhitectural în complexul de pe strada Topliţa, dar din cauza complexităţii va fi şi un efort semnificativ profesional din partea noastră şi a şcolilor ca să putem duce totul la bun sfârşit”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Korodi Attila.

Conferinţa de presă a fost organizată zilele trecute la grădiniţa Napocska din Miercurea-Ciuc, care funcţionează deja de doi ani şi care, potrivit autorităţilor locale, reprezintă un etalon din mai multe puncte de vedere.

„Suntem într-un moment în care putem prezenta un proiect foarte frumos care a fost derulat de Primăria Miercurea-Ciuc, fiind construită o instituţie de învăţământ. Vorbim despre grădiniţa Napocska, care a fost construită printr-un proiect finanţat majoritar din bugetul consiliului local. Proiectul total a costat 18,8 milioane lei, din care, cu un program guvernamental anterior, am avut o finanţare de aproape 2 milioane de lei. Este o investiţie prin care s-a născut o instituţie de învăţământ într-un cartier care are nevoie de astfel de facilităţi, o investiţie care demonstrează că în sistemul educaţional putem să răspundem la nevoile actuale ale comunităţii. Nu am tăiat panglica acum 2 ani, dar am invitat presa pentru a prezenta cum funcţionează această instituţie de învăţământ. Din fericire, această instituţie de învăţământ deserveşte şi alte instituţii pentru că are o bucătărie complexă care oferă masă cadă şi pentru alte unităţi de învăţământ, grădiniţe şi asta este foarte important. Ca să facilităm accesibilitatea acestei grădiniţe am făcut un proiect prin care, în spatele blocurilor ANL, s-a creat o reţea de drop-off, hop-on, adică părinţii pot veni în siguranţă cu maşina, să lase copii la grădiniţă şi să plece mai departe, adăugându-se 12 locuri de parcare la această facilitate şi pentru aceste blocuri ANL. Aşa că acest proiect este unul etalon şi dorim să avem acelaşi standard în momentul în care investim în noi proiecte, ca să putem să oferim servicii de calitate”, a spus Korodi Attila.

La rândul său, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Sógor Enikő, a afirmat că în grădiniţa Napocska sunt 172 de copii în 8 grupe, iar de luna trecută unitatea de învăţământ dispune şi de o bucătărie modernă.

„Suprafaţa clădirii este de 1.000 de metri pătraţi, curtea este de 3.200 de metri pătraţi şi s-a finalizat complet acest proiect în luna aprilie a acestui an, când am reuşit să primim şi bucătăria UE-conformă. Deci, din acest moment, din aprilie, se găteşte aici, în clădire. Această unitate de învăţământ este un etalon din mai multe puncte de vedere pentru tot oraşul şi avem această dorinţă să ajungem cu fiecare unitate la acest nivel”, a menţionat Sógor Enikő. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.