Sute de elevi premiaţi pentru performanţele lor la olimpiadele judeţene | Informația Harghitei - jurnal independent Sute de elevi premiaţi pentru performanţele lor la olimpiadele judeţene | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Învățământ » Sute de elevi premiaţi pentru performanţele lor la olimpiadele judeţene
Sute de elevi premiaţi pentru performanţele lor la olimpiadele judeţene

Sute de elevi premiaţi pentru performanţele lor la olimpiadele judeţene

O atmosferă festivă a domnit luni, la Liceul Romano-Catolic „Segítő Mária” din Miercurea-Ciuc, unde a avut loc prima festivitate de premiere a elevilor olimpici din judeţul Harghita. Evenimentul a reunit elevi premiaţi, profesori implicaţi, inspectori şcolari şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Harghita.

Inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu, a deschis ceremonia cu un discurs prin care a subliniat importanţa acestei premiere şi a mulţumit tuturor celor implicaţi. „Mulţumiri consiliului judeţean pentru premiere, pentru sumele acordate, mulţumim cadrelor didactice pentru implicarea şi pentru sprijinul elevilor şi mulţumim elevilor pentru că, dacă n-ar fi fost ei, noi n-am fi avut de ce să fim astăzi aici”. Acesta a evidenţiat, de asemenea, faptul că legislaţia permite premierea doar pentru olimpiadele judeţene care au şi o fază naţională, asigurând astfel transparenţa şi corectitudinea procesului de selecţie.

Premierea a fost structurată pentru a include atât elevii care au participat individual, cât şi echipele, reflectând diversitatea şi amploarea talentelor din judeţ. „Este o bucurie pentru noi să vedem o sală plină. Asta înseamnă că avem mulţi copii care au câştigat. Este o bucurie să vedem că sunt însoţiţi de cadrele didactice şi de directori”, a adăugat inspectorul şcolar general adjunct.

Până în prezent, au fost premiaţi elevii şi profesorii din zona Ciuc (240 elevi, 127 de profesori şi 16 echipe). În zilele următoare, festivităţile vor continua în zona Odorhei şi Cristuru Secuiesc (204 elevi, 26 echipe şi 119 profesori), zona Topliţa (85 elevi, 19 echipe şi 45 de profesori) şi zona Gheorgheni (65 elevi, 11 echipe şi 37 de profesori).

„Voi deţineţi cheia cunoaşterii! Azi, eforturile voastre au fost recompensate şi mă bucur de numărul mare de tineri care ne reprezintă la concursurile şi olimpiadele şcolare. Prin astfel de reuşite deveniţi bune exemple în rândul comunităţii şi îi inspiraţi pe ceilalţi să încerce. Fiţi mândri de rezultatele obţinute şi continuaţi să fiţi perseverenţi. Le mulţumesc profesorilor care i-au îndrumat pe aceşti tineri şi care continuă să creeze prin munca lor valoare în societate”, a spus Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Elevii care au obţinut primele trei locuri la concursurile şi olimpiadele judeţene, împreună cu profesorii care i-au pregătit, au beneficiat sau vor beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, care a alocat suma de 385 de mii de lei. În total, vor fi premiaţi 594 de elevi, 72 de echipe şi 328 de profesori.

„Pentru cei care sunt în clasele terminale, le urăm mult succes la examene, iar cei care nu, vor avea parte de o vacanţă bine meritată. Să ne bucurăm de toate aceste programe realizate şi să avem o zi frumoasă în care vorbim despre olimpici, despre premierea lor şi asta înseamnă un lucru benefic pentru toată lumea. Mult succes tuturor! Şi felicitări!”, a precizat inspectorul general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu. (Emilia Şerdean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.