Harghita, judeţul cu cele mai puţine firme şi PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni ale anului | Informația Harghitei - jurnal independent Harghita, judeţul cu cele mai puţine firme şi PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni ale anului | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Economic » Harghita, judeţul cu cele mai puţine firme şi PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni ale anului
Harghita, judeţul cu cele mai puţine firme şi PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni ale anului

Harghita, judeţul cu cele mai puţine firme şi PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni ale anului

Harghita este judeţul cu cele mai puţine insolvenţe din ţară înregistrate în primele patru luni ale acestui an, potrivit ultimelor date făcute publice de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). În Harghita au intrat în insolvenţă, în perioada ianuarie-aprilie 2024, doar 5 firme şi persoane fizice autorizate (PFA), numărul acestor cazuri fiind cu 61,54% mai scăzut decât în primele patru luni ale anului trecut, când au fost consemnate 13 insolvenţe. La sfârşitul lunii aprilie, în Harghita erau active din punct de vedere juridic 12.281 de firme şi 9.292 de PFA şi întreprinderi individuale şi familiale.

Din datele prezentate de ONRC rezultă că, la nivel naţional, numărul societăţilor comerciale şi al PFA intrate în insolvenţă în primele patru luni din acest an a fost de 2.526, în creştere cu aproape 15% faţă de perioada similară din 2023, când au fost înregistrate 2.199 de insolvenţe. Numai în luna aprilie au fost consemnate 723 de insolvenţe. Cele mai multe firme şi PFA intrate în insolvenţă, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 490, număr în creştere cu 7,69% faţă de primele patru luni din 2023. Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 222 insolvenţe (plus 47,02%), Cluj – 193 (plus 51,97%) şi Timiş – 145 (minus 51,04%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, construcţii şi în industria prelucrătoare.

E.G.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.