Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pe 11 septembrie, Turul României va trece şi prin Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Sport » Pe 11 septembrie, Turul României va trece şi prin Harghita
Pe 11 septembrie, Turul României va trece şi prin Harghita
Turul Ciclist al Romaniei Ed 52 Etapa I Cluj-Sighisoara

Pe 11 septembrie, Turul României va trece şi prin Harghita

Marţi se va da startul, din Timişoara, în „Mica Buclă”, aşa cum este cunoscut Turul României la ciclism. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei şi cel mai important eveniment sportiv internaţional din ţara noastră din acest an va alinia la start aproximativ 120 de ciclişti, ce vor parcurge un traseu total de peste 800 km. Turul cuprinde un prolog, pe 8 septembrie, şi alte cinci etape, din traseu nelipsind căţărarea de la Bâlea Lac, dar nici circuitul tradiţional din Bucureşti, în ultima zi, pe 13 septembrie.

Pentru harghiteni, un interes mai mare va reprezenta a treia etapă, cea de pe 11 septembrie. În cadrul unui comunicat de presă emis de Federaţia Română de Ciclism se precizează faptul că etapa va avea startul din Târgu Mureş, va măsura 202,1 km, va trece prin Livezeni – Miercurea Nirajului – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Bixad şi va avea sosirea la Lacu Sfânta Ana.

Din păcate, organizatorii precizează faptul că, în contextul sanitar actual, ediţia din acest a Turului României nu va putea beneficia de spectatori pe parcursul traseului.

Totuşi, pasionaţii ciclismului pot urmări fiecare moment al evenimentului în mediul online, pe site-ul turulromaniei.com, turul fiind transmis în direct.

Despre Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiţie ciclistă din România. Prima ediţie a Turului, câştigată de echipa Bulgariei, a avut loc în anul 1934, pe o distanţă de 1.026 de kilometri, având 7 etape.

Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franţei, publicaţia „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenţi, pe ruta Bucureşti – Sinaia – Târgovişte – Butimanu – Bucureşti. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiţia s-a oprit.

În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima ediţie a Turului României, ţara noastră devenind a şasea din lume cu propriul tur naţional. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984 a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Piteşti şi Bucureşti, când cei 109 kilometri au fost parcurşi cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romaşcanu şi Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câştigat fiecare de 3 ori Turul României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.

Ediţia din acest an, susţinută prin partenerul oficial Auchan Retail România, se va desfăşura în perioada 8-13 septembrie. În cadrul competiţiei vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U-23), tricoul roşu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) şi tricoul albastru (cel mai bun român).

Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal, pe baza unui parteneriat de lungă durată încheiat cu Federaţia Română de Ciclism.

Mai multe informaţii despre Turul României 2020 sunt disponibile pe turulromaniei.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.