Zeci de copii din Harghita au fost iniţiaţi în tainele diferitelor discipline sportive în cadrul programului „Hercules” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Sport » Zeci de copii din Harghita au fost iniţiaţi în tainele diferitelor discipline sportive în cadrul programului „Hercules”
Zeci de copii din Harghita au fost iniţiaţi în tainele diferitelor discipline sportive în cadrul programului „Hercules”

Zeci de copii din Harghita au fost iniţiaţi în tainele diferitelor discipline sportive în cadrul programului „Hercules”

Zeci de elevi din judeţ au fost iniţiaţi, pe parcursul anului trecut, în tainele diferitelor discipline sportive prin intermediul unor cursuri gratuite organizate în timpul vacanţelor şcolare, în cadrul programului „Hercules” destinat atragerii copiilor către sport. Disciplinele sportive care au fost prezente în cadrul acestui program în judeţul Harghita sunt înotul, fotbalul, hocheiul pe gheaţă, patinajul artistic, tenisul de masă şi bowling-ul, se arată într-un raport de activitate prezentat de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport în cadrul ultimei şedinţe de colegiu prefectural.

Potrivit raportului, a fost organizată şi „Săptămâna Europeană a Sportului”, o iniţiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în Europa, iar sub motto-ul #BeActive au participat la activităţi aproximativ 2.400 de persoane, majoritatea copii. „În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea activităţilor sportive din cadrul programului «Sportul pentru toţi», asociaţia judeţeană trebuie să-şi afilieze toate structurile sportive cu astfel de preocupări din judeţ şi să-şi extindă şi să exercite atribuţiile asupra întregii activităţi în domeniul sportului pentru toţi, deoarece se constată că o serie de secţii ale unor structuri sportive nu sunt afiliate în momentul de faţă.

În vederea desfăşurării activităţii sportive din judeţul nostru şi mai ales derularea calendarului local şi judeţean s-a impus Direcţiei Judeţene de Sport Harghita încheierea de convenţii şi protocoale cu diferite organisme, mai ales cu principalii parteneri şi cu colaboratori ai instituţiei noastre. Astfel, DJS Harghita a colaborat pentru realizarea obiectivelor propuse cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Harghita, cu primăriile şi consiliile locale din Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa, care au sprijinit în mod nemijlocit desfăşurarea unor acţiuni sportive cu caracter naţional şi internaţional şi cele din programul «Sportul pentru toţi», precum şi cu cele comunale, care au sprijinit în mod direct desfăşurarea unor acţiuni cu caracter judeţean şi naţional, desfăşurate în aceste localităţi.

În ceea ce priveşte organizarea şi derularea acţiunilor cuprinse în calendarul sportiv local şi judeţean, o atenţie deosebită s-a acordat evitării suprapunerilor, a amânărilor de competiţii, respectiv desfăşurării acţiunilor cât mai aproape de cerinţele sistemului competiţional. Calendarul sportiv judeţean a fost elaborat pe cele patru programe, în concordanţă cu calendarul sportiv central şi în colaborare cu structurile sportive din judeţ, ţinându-se cont de propunerile acestora”, se arată în raport.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2023, DJS Harghita, în mod direct sau prin asociaţiile judeţene, s-a implicat într-o măsură mult mai mare în susţinerea şi organizarea activităţii sportive în comunele, oraşele şi municipiile din judeţ. Au fost organizate o serie de competiţii, cum sunt campionatele judeţene şi teritoriale de fotbal, handbal şi hochei pe gheaţă, unde majoritatea participanţilor provin din mediul rural sau de la diferite societăţi comerciale sau instituţii din mediul urban.

Totodată, în cadrul activităţilor derulate în cadrul programului „Promovarea sportului de performanţă”, administraţiile publice locale s-au implicat direct în organizarea diferitelor manifestări sportive, sprijinite şi susţinute de DJS Harghita. Astfel, a fost organizat şi în anul 2023 „Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc”, „Running Festival”, Cupa Mondială Universitară de Hochei” la patinoarul din Cârţa, „Raliul Harghitei”, „Cupa Internaţională Caissa” la şah, „ETTU CUP- MEN – 2023” la tenis de masă şi „Cupa Tatardomb” la box.

„Este îmbucurător faptul că tot mai multe localităţi organizează şi manifestări sportive, care sunt incluse în programele locale. Direcţia Judeţeană de Sport Harghita, în cursul anului 2023, a avut o colaborare forte bună, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Harghita, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, cu Direcţia de Sănătate Publică Harghita şi cu alţi factori cu atribuţii în domeniul activităţii sportive, colaborare pe care o dorim să fie la fel de fructuoasă şi în anul 2024”, se mai precizează în raport.

EMIL G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.