Academia de fotbal din Miercurea-Ciuc, a doua din ţară | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Sport » Academia de fotbal din Miercurea-Ciuc, a doua din ţară
Academia de fotbal din Miercurea-Ciuc, a doua din ţară
sursa foto: pagina de Facebook a clubului din Miercurea-Ciuc

Academia de fotbal din Miercurea-Ciuc, a doua din ţară

Federaţia Română de Fotbal a publicat, recent, topul celor mai bune academii din ţară pentru anul 2024.

Clasamentul cuprinde 124 de cluburi participante în competiţiile de juniori, cu 9 mai multe faţă de anul precedent. Potrivit FRF, procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanţa în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.

Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În acelaşi timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ţinând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât şi a domeniului general în scorul total.

Cele 7 domenii sunt: strategie şi filozofie; echipe şi jucători; staff tehnic; staff suport; antrenamente şi meciuri; infrastructură şi facilităţi; rezultate.

Pe primul loc în clasament se situează Farul Constanţa (92,53 puncte, dintr-un total de 100), urmată de academia din Miercurea-Ciuc (87,66 p.) şi cea a Universităţii Cluj (86,48 p.). În top 10 se mai află alte două cluburi care au echipele de seniori în liga a doua: U Craiova 1948 (recent retrogradată în eşalonul second; locul 8, cu 82,59 p.) şi CSA Steaua (locul 9, cu 82,49 p.).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.