Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea Ciuc: Ajunşi la jumătatea unui ciclu, nu mai există cale de întoarcere! | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea Ciuc: Ajunşi la jumătatea unui ciclu, nu mai există cale de întoarcere!
Şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea Ciuc: Ajunşi la jumătatea unui ciclu, nu mai există cale de întoarcere!

Şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Miercurea Ciuc: Ajunşi la jumătatea unui ciclu, nu mai există cale de întoarcere!

În această şedinţă, care a avut loc săptămâna trecută, pe 24 mai, s-au supus atenţiei plenului consiliului local peste 30 de proiecte de hotărâri spre dezbatere şi aprobare. Desigur, nu vom putea zăbovi asupra tuturor acestor proiecte despre care trebuie ştiut că au fost discutate în prealabil în comisiile de specialitate, de unde au ajuns în faţa plenului cu aviz favorabil.

Înainte de abordarea punct cu punct a ordinii de zi, primarul municipiului, Ráduly Róbert-Kálmán, a atras atenţia asupra unui lucru foarte important, şi anume: „Într-o săptămână, spunea primarul, s-au semnat trei proiecte europene şi astfel trei persoane vor avea o majorare a salariului – cele trei persoane sunt primarul şi cei doi viceprimari. În perioada următoare, cele mai importante lucruri vor fi proiectele cu finanţare europeană. (…) Este începutul unui drum, se poate face astfel încât să asigurăm o posibilitate şi pentru colegii noştri să-şi asume şi ei un rol în această direcţie. Nu este obligatoriu, dar trebuie să facă acest lucru de bună-voie. Vom face o analiză a aparatului nostru, pentru că se impune acest lucru. Va fi ca o oglindă în care să se vadă fiecare aşa cum este; să ştiţi că şi eu mă privesc în oglindă. Trebuie să se înţeleagă faptul că am ajuns la jumătatea unui ciclu şi nu mai există cale de întoarcere!”.

Altfel spus, primarul municipiului atrage atenţia celor ce alcătuiesc aparatul executiv că trebuie să-şi schimbe atitudinea, să se alinieze acelora care vor avea proiecte cu finanţare europeană, dacă, desigur, vor să câştige mai mulţi bani.

 

Hotărâri aprobate

S-a aprobat achiziţionarea terenului intravilan, în suprafaţă de 199 mp, situat în municipiul Miercurea Ciuc, în curtea blocurilor din strada Mihail Sadoveanu nr. 33, proprietatea tabulară a societăţii SC PARADIS SRL. Preţul total este de 2.786 euro, conform procesului-verbal de negociere, iar plata va fi achitată integral în lei, la cursul valutar BNR din data achitării. De asemenea, s-a aprobat încheierea contractului autentic de vânzare-cumpărare, consilierul Fülöp Árpád Zoltán, preşedintele comisiei de negociere, a fost desemnat să semneze pentru şi în numele municipiului contractul de vânzare-cumpărare în faţa notarului public.

Mai multe proiecte de hotărâri incluse pe ordinea de zi au avut ca subiect aprobarea modificărilor impuse de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru. Este vorba despre modificări necesare pentru corelarea informaţiilor între documentaţiile tehnico-economice, audit energetic şi hotărârea de aprobare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie la investiţiile de reabilitare a internatului la Liceul Tehnologic „Székely Károly”, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, la Liceul Tehnologic „Venczel József”, spre exemplu.

Consiliul municipal Miercurea Ciuc a aprobat aderarea municipiului la Asociaţia Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát medencében Egyesület, conform cererii de aderare. Asociaţia amintită este o asociaţie din Ungaria cu 90 de membri din administraţia publică din Ungaria, 14 membri persoane fizice din ţara vecină şi 32 membri din administraţia publică din Slovacia. La luarea deciziei de aderare s-a avut în vedere faptul că municipiul are ca preocupare prioritară accesarea fondurilor europene aferente POR 2014-2020, în special în ceea ce priveşte Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, făcând deja paşi importanţi în acest sens, inclusiv prin adoptarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană – după cum se precizează în raportul de specialitate.

S-a aprobat studiul de oportunitate în vederea concesionării a trei terenuri fără licitaţie publică – unul situat în B-dul Timişoarei nr. 29, în favoarea coproprietarilor Albert Homonai Martin şi Szikszai László, un alt teren situat în strada Kossuth Lajos nr. 26, în favoarea proprietarilor Ferencz Attila-Tibor şi Csató Kovács Imre şi un al treilea teren situat în strada Libertăţii nr. 13, în favoarea proprietarului SC Bunicuţa mea SRL. Comisia economică a propus şi s-a aprobat concesionarea acestor terenuri pe cinci ani şi se vor percepe 70 de euro/mp/an.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.