Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Premierul Mihai Tudose: „Există posibilitatea ca miercuri să nu fie discutate modificările la Codul fiscal” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Economic » Premierul Mihai Tudose: „Există posibilitatea ca miercuri să nu fie discutate modificările la Codul fiscal”
Premierul Mihai Tudose: „Există posibilitatea ca miercuri să nu fie discutate modificările la Codul fiscal”

Premierul Mihai Tudose: „Există posibilitatea ca miercuri să nu fie discutate modificările la Codul fiscal”

Prezent la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), premierul Mihai Tudose a fost întrebat dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în şedinţa de miercuri a Executivului, iar prim-ministrul a spus: „Există posibilitatea să nu fie miercuri”.

În context, el a arătat că este nevoie de o dezvoltare echilibrată a ţării. „Dumneavoastră toţi aveţi peste 10 miliarde de lei în bugetele dumneavoastră, care nu sunt folosiţi, care pur şi simplu stau. Calculul nu a luat în considerare mărirea salariului minim. Nu a fost nici o şedinţă nici ieri, nici alaltăieri, nici astăzi, şi acest lucru nu va fi reglementat până când împreună cu dumneavoastră nu vom cădea de acord pe acea formulă de echilibrare de care vorbeaţi. Infrastructura şi alte servicii au fost făcute din banii întregii ţări. Atunci când terminăm simulările pe această formulă de echilibrare a bugetelor, o vom valida împreună cu dumneavoastră. Este nevoie de o dezvoltare echilibrată a ţării”, a susţinut Tudose.

Precizările şefului Guvernului au vizat declaraţiile făcute de preşedintele executiv al AMR, Ilie Bolojan, care a spus că intenţia Executivului privind modificarea Codului fiscal este una dintre problemele care preocupă Asociaţia.

„Această intenţie pe care noi nu o contestăm în forma în care au fost enunţate propunerile duce la căderea bazei noastre de venituri prin diminuarea sumei pe care noi o luăm în calcul, şi anume impozitul pe venitul global, ceea ce înseamnă o reducere a fondului de impozitare de aproximativ 40% după simulările noastre, iar în condiţiile în care impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România, calculele noastre arată că ne-ar scădea veniturile cu cel puţin 20%, veniturile proprii totale, în cazul când această măsură va fi aprobată fără să existe o altă formă de compensare a impozitului pe venitul global”, a menţionat Bolojan.

În opinia sa, simulările pe care AMR le-a făcut arată că, în fapt, creşterea veniturilor la fondul de sănătate se face în dauna fondurilor care rămân la autorităţile locale şi principalele localităţi afectate nu sunt comunele din România, cu angajaţi foarte puţini, ci municipiile unde sunt concentraţi cam două treimi dintre angajaţii din ţară. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.